Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Prefabrik Sektörü Haksız Rekabete Sebep Oluyor

Kahramanmaraş’ta 1995 yılında kurulan Beton Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Demir, prefabrik yapı elemanları marjının düştüğünü belirterek, k

Zaman



b>Kahramanmaraş’ta 1995 yılında kurulan Beton Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Demir, prefabrik yapı elemanları marjının düştüğünü belirterek, kontrol ve denetleme sistemlerinin olmayışının da haksız rekabete yol açtığını söyledi.

Demir, “Prefabrik yapı elemanları sektörünün kapasitesi fazla bulunmadığı için aşırı rekabete gidiliyor. Bu sebeple sektörde kar marjı düşüyor. Kontrol ve denetleme sistemlerinin olmayışı da haksız rekabete neden oluyor. Kış aylarında sektör tamamen duruyor. Bu da işyerlerinde sürekliliği imkansız kılıyor.” dedi. Demir, Türkiye’de prefabrik sektöründe kullanılan hammaddenin (kum, demir ve çimento) işçiliğine oranla çok pahalı olduğunu belirterek, geniş açıklıklı sanayi yapılarının altyapı elemanları dışında diğer yapı türlerinde kullanılmasının sınırlandırılması gerektiğini önerdi.

Demir, TSE ve ISO 9001 kalite belgesi ile 10 bin metrekare kapalı alan ve 50 bin metrekare açık alanda hizmet verdiklerini ifade ederek, “Prefabrik üretim kapasitemiz kurulduğumuz yılda 70 bin metrekare iken bu yıl üretim kapasitemiz, yılda 200 bin metrekare civarındadır. 50 kişinin istihdam edildiği şirketimizde Doğu ve Güneydoğu illerinden Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Van, Hakkari illerinin yanısıra Osmaniye ve Hatay’a da satışlarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/prefabrik-sektoru-haksiz-rekabete-sebep-oluyor_5134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!