Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Prens Yapamadı, Akfen Dubai'ye Kuleyi Dikti

Havaalanları inşa ve işletme konusunda başta İstanbul Atatürk olmak üzere bir deve dönüşen Akfen Holding, İstanbul'daki en yüksek bina olan İş Bankası Kuleleri ile aynı yükseklikte bir gökdelenin yapımına Dubai'de başladı.

Sabah Gazetesi
Prens Yapamadı, Akfen Dubai'ye Kuleyi Dikti

br/> Dubai prensi El Maktum'un İstanbul'da yaptırmayı düşündüğü ikiz kulelerle ilgili tartışmalar süredursun bir Türk firması Dubai'de 52 katlı gökdelen yapımına başladı bile. Havaalanları inşa ve işletme konusunda başta İstanbul Atatürk olmak üzere bir deve dönüşen Akfen Holding, İstanbul'daki en yüksek bina olan İş Bankası Kuleleri ile aynı yükseklikte bir gökdelenin yapımına Dubai'de başladı. 50 milyon dolara mal olması beklenen Majestik Tower Kasım 2007'de teslim edilecek.


52 katlı Majestik Tower'ın ilk 6 katı kapalı otopark olarak planlandı. Kulede, 2 bin 800 metrekare dükkan, ofis alanları ile 176 adet mesken daire bulunuyor. Mimari tasarımı Dubai Ulusal Mühendislik Bürosu tarafından hazırlanan projede Türk mühendisler de çalışıyor. Bina iç dekorasyonunda kullanılacak mermer, seramik, vitrifiye malzemelerinin Türkiye'den getirtilmesi düşünülüyor.


İstanbul'un gökdelenleri
İstanbul'un en yüksek gökdeleni 181 metre uzunluğu ve 52 katıyla İş Kuleleri. İş Kuleleri'ni, 168 metreyle Tekstilkent Plaza izliyor. En yüksek binalar arasında 39 katlı 168 metrelik Akbank Tower, 34 katlı 153 metrelik Süzer Plaza, 40 katlı 153 metrelik Polat Tower, Tat Tower, Metro City Millennium ve Sabancı Center göze çarpıyor.

Körfez ülkelerindeki açılımları ile dikkati çeken Akfen Grubu, bir Japon firmasıyla birlikte 1 milyar dolar ihale bedeli olan Katar Doha Havalimanı yapımını da gerçekleştirecek. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Dubai'deki gökdelen projesi, Türkiye'nin en yüksek binasını geçecek. Benzeri bir başka projenin yapımı için temaslarımız var" dedi.







http://www.yapi.com.tr/haberler/prens-yapamadi-akfen-dubaiye-kuleyi-dikti_48441.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!