Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Princess Otel'de Şok İhale İptali

Balçova Princess Otel’in, kiralama ihalesini kazanan grup, otelin temel kolonlarının kesilip onarıldığı bu nedenle depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile sözleşme imzalamaktan vazgeçti.

Milliyet Gazetesi
Princess Otel'de Şok İhale İptali

Balçova Princess Otel’in, kiralama ihalesini kazanan grup, otelin temel kolonlarının kesilip onarıldığı bu nedenle depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile sözleşme imzalamaktan vazgeçti.

Mülkiyeti İzmir İl Özel İdaresi’nin Balçova Termal, Turizm ve Otelcilik Şirketi’ne ait olan Balçova Princess Otel’in 3 Eylül’de yapılan kiralama ihalesini, aylık 350 bin TL teklif ile kazanan Işıltı Yapı Grubu, sözleşme imzalamaktan son anda vazgeçti. Işıltı Yapı Grubu’nun otelin disko bölümünde bulunan temel kolonlarından birinin kesilip onarıldığı ve bu nedenle depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kiralama sözleşmesini imzalamadığı öğrenildi.Firmanın daha önce konuyla ilgili inceleme isteğinin de kabul edilmediği belirtildi.

Sözleşme imzalamak için öngörülen 45 günlük yasal süreyi sonuna kadar kullanan Işıltı Yapı Grubu yetkilileri, dün mesai saatinin bitimine Balçova Termal, Turizm ve Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Esat Aslan ile buluştu. Balçova Termal Otel’de 45 dakika süren görüşmenin ardından ihalenin iptal edildiği duyuruldu. Firmanın, ihaleye katılabilmek için gösterdiği 630 bin TL’lik teminat mektubunun da gelir olarak kaydedileceği, ancak bu karara itiraz edebileceği vurgulandı.

"İzmir’i oyaladılar"

Balçova Termal, Turizm ve Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve İl Özel İdaresi CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, firma yetkililerini, 45 gün boyunca İzmir’i oyalamakla suçladı. Aslan "Daha önce tadilata giren ve onarılan bir kolon nedeniyle sözleşme imzalamaktan vazgeçtiler. Oteli yönetmek için gerekli nakit desteğini bulamadıkları için bunu bahane ettiklerini düşünüyoruz. Burayı tutmaya niyetlerinin olmadığını anlamıştık. Yapamayacaklarını çabuk gördüler. Yarın şirketimizin yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Yol haritamızı belirleyeceğiz. İhalede, 341 bin TL ile en yüksek ikinci teklifi veren Kaya Grubu’na teklif götüreceğiz. Onlar da kabul etmezlerse yeniden ihale yapacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/princess-otelde-sok-ihale-iptali_73486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!