Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yeni No-Frost BD2556W3IN ile...

Profilo Geleceğin 'Ev Kahramanlarını' Münih’e Taşıdı

BSH Grubunun (Bosch Siemens Household Appliances) yerel markası olan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, ilk defa düzenlenen Münih Creative Business Week fuarına 'Home Heroes – Ev Kahramanları' konseptiyle katıldı. Fuarda, Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin desteği ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri

yapi.com.tr
Profilo Geleceğin 'Ev Kahramanlarını' Münih’e Taşıdı

BSH Grubu'nun (Bosch Siemens Household Appliances) yerel markası olan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, ilk defa düzenlenen Münih Creative Business Week fuarına 'Home Heroes – Ev Kahramanları' konseptiyle katıldı. Fuarda, Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin desteği ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından geliştirilen tasarımlar büyük ilgi gördü. 

Munich Creative Business Week fuarında, gelecekteki yaşam tarzlarına yanıt verecek tasarımlara dair yenilikçi bir yaklaşım sunduklarını belirten Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, ‘gelecekte günlük yaşamımızda neler değişecek?’ sorusunu sorarak çıktıkları sürecininin nasıl 'Ev Kahramanları' konseptini yarattığını şöyle açıkladı:

“Geleceğe baktığımızda, yaşamlarımızı etkileyecek asıl değişimin, dünya nüfusunun artışına  ve yaşam alanlarının daralmasına bağlı olarak evlerde gerçekleşeceğini görüyoruz. Bu nedenle Profilo Dayanıklı Ev Aletleri olarak, geleceğe odaklandığımız bir konsept yaratmak bizim için çok anlamlı. Evlerde fonksiyonelliğin gelişmesine hizmet edecek, hayatı kolaylaştıracak ve pratikleştirecek, bunların yanı sıra enerji ve zaman tasarrufuna destek olacak yenilikçi ev aletlerinin geleceğin gerçek kahramanları olacağına inanıyoruz. Bu yaklaşımımızın bir örneğini Münih’te sergilemiş olmaktan ve gördüğümüz ilgiden dolayı çok mutluyuz”.

Munich Creative Business Week fuarını Türkiye Almanya Başkonsolosu Hidayet Eriş, Ticaret Ateşesi Dr. Mehmet Cevdet Baykal da ziyaret etti. Hidayet Eriş, Ev Kahramanları konsepti ile ilgili olarak şunları söyledi: “Enerji ve su tasarrufu sağlayan gıda saklamadan pişirme, çamaşır, bulaşık yıkama gibi geleceğin günlük yaşamını kolaylaştıran ürün konseptleri çok güzel tasarımlar. Katkısı geçen tüm öğrenci ve kurumları tebrik ederim.”



ODTÜ’lü öğrencilerden 20 Ev Kahramanı

Ev Kahramanları projesine katılan ODTÜ’lü öğrenciler, gıda saklama, hazırlama ve pişirme, çamaşır, bulaşık yıkama ve ev temizliği ve hatta yükseltilmiş refah seviyesine yönelik ürünler konusunda da toplam 20 proje geliştirdi. Bunlar arasından sergilenen 5 ürün, 'Accordry' gıda nem alıcı ve buharlı pişirici, 'dualWash' iki bölümlü bulaşık makinesi, 'Mini Cooleye' içi görülebilen soğutucu, 'Volto' robotik temizleme aleti ve 'Wash A-Part' yıkama modülleri ile duvara monteli çamaşır makinesi dikkat katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Tasarlanan ürünlerden bir kısmı mevcut ürünlere yeni özellikler ve yeni çalışma standartları eklenerek geliştirildi. En son teknolojilerin veya henüz ticarileştirilmeyi bekleyen teknolojilerin entegrasyonu, bu ürünlerin ortak özellikleri. Diğer ürün konseptleri ise, henüz piyasada yer almayan ve temsil edilmeyen yeni tür ürünleri içeriyor ve örneğin günümüz Türk mutfağında el ile yapılan işler için otomasyon veya işlevsellik sunuyor. Bir başka grup ise, kullanıcılara geleceğin günlük yaşamı içerisinde çok rastlanacağı tahmin edilen sosyal, hijyen ve beslenme problemlerine yönelik yeni çözümler sağlamayı hedefliyor. ODTÜ’lü öğrencilerin geliştirdiği ürünler, genel olarak gelecekte evlerde bulunabilecek ev aleti tasarımlarını içeriyor.

Öğrenciler bu çalışma sırasında, Profilo’nun pazarlama ekiplerinin de bilgi ve birikimlerinden yararlanarak artan  şehirleşmeye bağlı demografik ve sosyal değişimleri  de dikkate aldı. Tasarımlar bölgesel kültür değerleri ve ihtiyaçlarına yönelik ipuçları verirken, gelecekte hem Türk pazarında hem de uluslararası pazarlarda gerçekleşecek muhtemel gelişmeler hakkında da fikir veriyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/profilo-gelecegin-ev-kahramanlarini-munihe-tasidi_90965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!