Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Profilo’dan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencilerine Destek

Fonksiyonel ve yerel kullanım alışkanlıklarına uygun tasarımlarıyla öne çıkan Profilo, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin 'Ürün Tasarımı Dersi’nin sponsorluğunu üstlenerek öğrencilerin uygulamalı olarak çalışmaları için gerekli olan beyaz eşya ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu amaçla endüstriyel tasarım alanında önemli

yapi.com.tr
Profilo’dan İTÜ Endüstri  Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencilerine Destek

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerine bu seneki 'Ürün Tasarım' dersleri için teknik bilgi ve tasarım desteği veriyor. Profilo, bu kapsamda projelerin hazırlığı için ekipman sağlamanın yanısıra Çerkezköy’deki fabrikasını öğrencilerin ziyaretine açarak onların üretim sürecini daha yakından tanımalarına fırsat tanıdı. Fonksiyonel ve yerel kullanım alışkanlıklarına uygun tasarımlarıyla öne çıkan Profilo, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin 'Ürün Tasarımı Dersi’nin sponsorluğunu üstlenerek öğrencilerin uygulamalı olarak çalışmaları için gerekli olan beyaz eşya ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu amaçla endüstriyel tasarım alanında önemli üniversitelerimizden biri olan İTÜ ile ortak çalışma platformu yaratıyor.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri Ürün Tasarımı dersleri için öncelikle Türk tüketicilerinin buzdolabı ve fırın kullanım alışkanlıklarının, kullanım kültürünün belirlenmesi, ayrıca gereksinim ve beklentilerinin tespiti hakkında detaylı bir araştırma yapmaya başladı. Bu araştırmanın sonuçlarına dayanarak, Türk halkının gereksinimlerine, tüketim alışkanlıklarına ve beğenilerine uygun tasarımlar gerçekleştirecekler.

Bu yılki ana teması ‘Türk tüketicilerinin gereksinim ve alışkanlıklarına uygun olarak buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımı için akılcı çözümler’ olan projede öğrenciler kültürel araştırmalarının yanısıra Profilo’nun Çerkezköy Fabrikasını da ziyaret etti ve  üretim aşamasına şahit oldular.

Projenin sonunda  “Buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımları için daha efektif tasarımlar ne olabilir?” sorusuna yanıt verecek olan öğrenciler, jüri karşısında tüm bu çalışmaların neticesindeki projelerini gözler önüne serecekler.

Merkezi Münih’te bulunan BSH Yerel Markalar Tasarım Departmanı Direktörü Robert Gotschy proje sunumlarına katılarak gözlem ve kritikleriyle öğrencilerin çalışmalarını değerlendirecek ve profesyonel bakış açısıyla projelere uluslararası bir gücün bakış açısıyla farklı bir ışık tutacak. Profilo teknik ve tasarım bilgisi, fabrika gezisi ve malzeme sponsorluk desteğinin yanı sıra projeler ortaya çıktığında da öğrencileri yalnız bırakmayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/profilodan-itu-endustri-urunleri-tasarimi-bolumu-ogrencilerine-destek_67891.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!