Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Proje Alanına 6 Milyon Liralık Hazır Beton Tesisi Kurulacak

Dünyanın en büyük hastane projeleri arasında yer alan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nde kullanılacak beton için proje alanına yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla ‘mobil hazır beton üretim tesisi’ kurulacak.

yapı.com.tr/AA
Proje Alanına 6 Milyon Liralık Hazır Beton Tesisi Kurulacak

Ankara Etlik Hastane Sağlık Hizmetleri İşletme Yatırım AŞ, Yenimahalle Varlık Mahallesi'nde, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nü inşa edecek. Projenin inşaat işlerinde ihtiyaç duyulan betonu karşılamak amacıyla yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda her biri 150 metreküp/saat kapasiteli 3 beton santralinden oluşan ve toplam 450 metreküp/saat kapasiteli hazır beton üretim tesisi kurulacak. Tesiste saatte 900 ton beton üretimi gerçekleştirilecek.

Tesis kapsamında üretilecek beton, sadece proje inşaatında kullanılacak.Tesisin, inşaat alanı içinde yer alması, gerek zaman açısından gerekse ekonomik açıdan tasarruf sağlayacak. İki beton santrali faaliyette iken aynı kapasiteye sahip bir beton santrali yedekte bekletilecek. Diğer beton santrallerinin arızası durumunda veya inşaat işlemlerinin yoğunluğuna göre yedek santral devreye girecek. Söz konusu tesis için 6 milyon 235 bin liralık yatırım yapılacak.


3 bin 566 yatak kapasiteli

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, özel kamu ortaklığı modeli ile Türkerler Holding tarafındanyapılacak olan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 1 milyon 400 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Kampüste bölge hastane, kalp damar hastalıkları, ortopedi ve nörolojik bilimler, onkoloji, kadın doğum, çocuk, rehabilitasyon, psikiyatri ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri olmak üzere 9 dal hastanesi yer alacak. Kampüsteki yatak kapasitesi 3 bin 566'yı bulacak. Kampüs içerisinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi, kongre merkezleri ve ticari alanlar, Yüksek Teknoloji Merkezi ve Ar-Ge Merkezi yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/proje-alanina-6-milyon-liralik-hazir-beton-tesisi-kurulacak_133111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!