Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Proje ile Tapu Farklı Çıkınca Yanlışlık Anlaşıldı

Mersin'de bazı ilçelerde, proje ile tapudaki numaralandırmanın farklı olması nedeniyle bina sakinlerinden bazılarının uzun yıllardır satın aldıkları evde değil komşusuna ait dairede yaşadığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr/AA
Proje ile Tapu Farklı Çıkınca Yanlışlık Anlaşıldı

Mersin'de, bazı ilçelerde inşa edilen konutlarda, proje ile tapu kayıtlarındaki numaralandırmanın farklı olması nedeniyle bina sakinlerinden bir bölümünün satın aldıkları evde değil komşusuna ait dairede yaşadığı ortaya çıktı. Oturdukları evleri satışa çıkaran vatandaşlar, talipliler banka kredisi kullanamayınca dairelerini ederinin altına vermek zorunda kaldı.

Alıcıların kredi için yaptığı başvuru üzerine yapılan ekspertiz incelemesinde, satışı çıkardıkları konutlarının resmi kayıtlara göre başkalarının üzerine olduğunu öğrenen vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan inceleme sonucu bina projelerinde dairelere farklı numaralandırma yapıldığı, bu nedenle tapuların aynı binadaki bir diğer kişinin dairesi ya da başka bloktaki site sakininin evi ile karıştığı belirlendi.

Bazı mülk sahipleri bu sorunu komşuları ile anlaşarak tapuda çözdü. Birçok kişi ise maliyet nedeniyle evlerinde bu şekilde oturmaya devam etti ya da dairelerini değerinin altında elden çıkardı.

ETİKETLER: Mersin tapu
http://www.yapi.com.tr/haberler/proje-ile-tapu-farkli-cikinca-yanlislik-anlasildi_169230.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!