Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Projelere Mali Destek Protokolü İmzalandı

Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından destekleme programına alınan kamu projeleri için hazırlanan protokol, törenle imzalandı.

yapi.com.tr / AA
Projelere Mali Destek Protokolü İmzalandı

Fotoğraf: Zafer Barış

Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından destekleme programına alınan kamu projeleri için hazırlanan protokol, törenle imzalandı. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, proje sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ajansın 2010 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 10 kamu ve 50 de KOBİ (özel sektör) projesine mali destek sağlanacağını bildirdi.

Desteklenecek projelerin çok titiz bir inceleme sonucu belirlendiğini kaydeden Bilici, ''Türkiye genelinde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) nezaretinde kurulan kalkınma ajansları içinde, ORAN en iyi örgütlenmiş, sistemini oturtmuş ajanstır. Bu nedenle mali destek vereceğimiz projeleri de çok titiz seçtik. Seçilen projelerin hayata geçirilmesi de ajans tarafından takip edilecek ve ülke ekonomisine, gelişmesine katkıları en üst seviyede sağlanacak'' dedi.

Vali Bilici, Kayseri'nin ekonomik, kültürel ve sosyal yapısı gereği, Sivas ve Yozgat'tan farklı olduğunu, daha çok Nevşehir, Kırşehir, Niğde gibi illerle benzerlik gösterdiğini ama buna rağmen, Kayseri, Yozgat ve Sivas'ın büyük bir uyum örneği göstererek, kalkınma stratejilerini ajansta bütünleştirdiğini de bildirdi.

Törende konuşan ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu ise ajans tarafından yürütülen 2010 yılı mali destek programları kapsamında, ajansa sunulan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda bölgede 50 adet özel sektör, 10 adet de kamu projesi olmak üzere toplam 60 projeye yaklaşık 18 milyon 250 bin lira tutarında destek aktarılacağını kaydetti.

Dr. Palancıoğlu, projelerin oluşturulan 3 ayrı heyet tarafından değerlendirildiğini ve çok titiz bir çalışma sergilendiğini de belirterek, ''Bu kapsamda, ajanstan mali destek almaya hak kazanan ve Kayseri'de uygulanacak olan 29 özel sektör ve 4 kamu projesi bulunuyor. Projeleri desteklenecek olan 29 özel sektör girişimcisi ile 4 kamu kurumu yetkililerine, proje uygulama sürecine yönelik eğitim seminerleri verildi, bilgilendirmeler ise devam ediyor'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 4 kamu projesi için hazırlanan protokoller, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu ile proje sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından imzalandı.

ORAN tarafından Kayseri'de uygulanacak olan Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ''Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Endüstriyel Tasarım Merkezi Projesi', Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ''Alpine Coaster-Dağ Kızağı Projesi'', Kayseri İl Özel İdaresinin ''Ekmeği Paketleme Teknolojisinin Emeği Projesi'' ile Hacılar Belediyesinin ''Kar Tanesi Snowboard Pist Yapımı Projesi'' mali açıdan desteklenecek.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/projelere-mali-destek-protokolu-imzalandi_87033.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!