Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pudra Şekerini Andıran 'Kuru Su' Küresel Isınmaya Çare Olabilir

Küresel iklim değişikliğinin çarelerinden biri ‘kuru su’ olabilir mi? Boston’da, Amerikan Kimya Derneği 240’ıncı Ulusal Toplantısı’nda araştırmasını sunan Liverpool Üniversitesi’nden Dr Ben Carter’ın geliştirdiği kuru su, görünüm olarak pudra şekeri andırıyor. Bu yeni cins suyun her bir parçacığı, kuma benzer bir silika kaplama içeren su

Radikal Gazetesi
Pudra Şekerini Andıran 'Kuru Su' Küresel Isınmaya Çare Olabilir

Küresel iklim değişikliğinin çarelerinden biri ‘kuru su’ olabilir mi? Boston’da, Amerikan Kimya Derneği 240’ıncı Ulusal Toplantısı’nda araştırmasını sunan Liverpool Üniversitesi’nden Dr Ben Carter’ın geliştirdiği kuru su, görünüm olarak pudra şekeri andırıyor. Bu yeni cins suyun her bir parçacığı, kuma benzer bir silika kaplama içeren su damlacıklarından oluşuyor. Esasında, kuru suyun yüzde 95’i ‘ıslak su’.

Bilim insanları kuru suyun, sera gazına neden olan karbondioksiti emip hapsederek, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede kullanılabileceğini düşünüyor. Testler, kuru suyun karbondioksidi abzorbe etme konusunda, ‘normal sudan’ üç kat daha iyi olduğunu gösteriyor. Dr Ben Carter sunumunda, “Kuru suya benzer başka hiçbir şey yok. Umarız, gelecekte kuru suyun dalgalar yarattığını göreceğiz” diye konuştu. Kuru su ilk olarak 1968’de keşfedilmiş ve kozmetik alanındaki potansiyel kullanım alanlarıyla dikkat çekmişti.

Hull Üniversitesi’nden araştırmacılar, 2006’da kuru suyun yapısı üzerine çalışmaya başlamış ve Liverpool Üniversitesi’ndeki ekip de kuru suyun potansiyel uygulamalarını geliştirmişti. (The Daily Telegraph)

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/pudra-sekerini-andiran-kuru-su-kuresel-isinmaya-care-olabilir-_82297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!