Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pülümür’de Hasar Tespiti Tamamlandı

Tunceli Valisi Mustafa Erkal, deprem bölgesi Pülümür’de hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Erkal, Meydanlar Mahallesi’nde

Zaman



b>Tunceli Valisi Mustafa Erkal, deprem bölgesi Pülümür’de hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Erkal, Meydanlar Mahallesi’nde bir çadırda düzenlediği basın toplantısında, Tunceli ile çevre illerden görevlendirilen, inşaat mühendisleri ve teknikerlerden oluşan 15 hasar tespit komisyonunun, ilçe merkezinin tamamıyla 38 köy ve 28 mezrada hasar tespit çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Erkal, yapılan ilk tespitlere göre 12 özel, 6 resmi binanın ağır, 46 özel, 83 resmi binanın orta, 75 özel, 48 resmi binanın da az hasarlı olduğunun belirlendiğini kaydetti. İlçede meydana gelen depremde kamuya ait binaların daha fazla hasar görmesinin dikkat çektiğini kaydeden Erkal, tespitler sonucunda kusurlu bulunanların yargıya intikal ettirileceğini ifade etti. Pülümür ilçesi ve çevresinde 1967, 1983, 1992, 1995 yıllarında da depremler meydana geldiğini anımsatan Erkal, bu depremler sonucunda 701 afet konutu yaptırılarak, hak sahiplerine tahsis edildiğini söyledi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’dan gönderilecek 74 konteynerden 14’ünün karayoluyla ilçeye intikal ettiğini de bildiren Erkal, THK’dan 1,5 ton kavurma, Kızılay’dan 10 ton un, Deniz Feneri Yardım Organizasyonu’ndan 3 kamyon yiyecek ve giyecek malzemesi ile değişik fonlardan valiliğe 190 milyar lira ödenek tahsis edildiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pulumurde-hasar-tespiti-tamamlandi_3214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!