Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PVC Pencere de Yeni Enflasyon Sepetine Alındı

Yeni TÜFE sepetinde 423 madde, 654 madde çeşidi yer alacak, 97 madde ilk defa kapsama girecek. Bu kapsamda, PVC pencere de yeni enflasyon sepetine dah

yapi.com.tr



eni TÜFE sepetinde 423 madde, 654 madde çeşidi yer alacak, 97 madde ilk defa kapsama girecek. Bu kapsamda, PVC pencere de yeni enflasyon sepetine dahil edildi.Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE) uzun süredir üzerinde çalıştığı 'enflasyon sepeti' son şeklini aldı. 2003 bazlı olarak hesaplanan ve 3 Şubat 2005 tarihinde yayınlanacak olan yeni TÜFE sepetinde 423 madde, 654 madde çeşidi yer alacak. Mevcut 1994 bazlı TÜFE sepetinde bu sayılar 410 madde ve 598 madde çeşidi olarak belirlenmişti.Yeni TÜFE sepetinin kapsamı mevcut sepetle karşılaştırıldığında ise 97 maddenin ilk defa kapsama alınacağı görülüyor. Buna karşılık 83 madde de kapsamdan çıkarılıyor.

Yeni enflasyon sepetine giren maddeler içinde, PVC Pencere, LPG araba tüpü, DVD player, kombi, cep Telefonu, sim kartı, bilgisayar ekipmanları, paket tur, metro ücreti, kargo ücreti, kasko sigortalar yer alıyor. Ayrıca, atık çöp hizmet gideri, kontak lens, kek, ketçap, cips, internet ücreti, özel lise ücreti, at yarışı, sayısal loto, çocuk kitapları, havale ücreti ve kişisel bakım hizmetleri de yeni sepete giren maddeler arasında bulunuyor.

Normal benzin, mikser, fritöz, video kamera, elektrikli mini fırın, tost makinası, elektrikli traş makinası, izafi kira ücreti, termos ve tek karyola da enflasyon sepetinden çıkan maddeler arasında bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pvc-pencere-de-yeni-enflasyon-sepetine-alindi_21967.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!