Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rant İnşaat, Ağırlığını Özel İnşaat İşlerine Kaydırdı

1973 yılında taahhüt işlerini yapmak amacıyla kurulan Ankara merkezli Rant İnşaat AŞ'nin Genel Müdürü Refik Cemali, konut inşaatının ihtiyaçtan faz

Dünya



b>1973 yılında taahhüt işlerini yapmak amacıyla kurulan Ankara merkezli Rant İnşaat AŞ'nin Genel Müdürü Refik Cemali, konut inşaatının ihtiyaçtan fazla olduğunu söyledi.

Cemali, nitelikli ve kaliteli konut sunumunda faaliyet gösterirken son yıllarda özellikle özel inşaat işlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Özel İnşaat İşlerinin genellikle yap-sat modeli ile oluştuğunu belirten Refik Cemali, bu tip projelerin büyük sermayeler gerektirdiğini ve bu gereksinimi kendi öz sermayeleri ile karşıladıklarını ifade etti.
Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve firmaların birlikte hareket etmediğini savunan Cemali, "Bugünün ülke koşullarında, konut üretiminde görülen arz fazlası sektörümüzün ciddi sorunlarından biridir. Arz fazlası ve inşaat sektöründeki geriye gidişin üst üste çakışması kaliteli yapılaşmanın önünde ciddi bir engeldir. Sektördeki firmaların birlikte hareket edememeleri, mühendislik özelliklerinden uzak insanların sektörde etkili oluşları ve gereken kontrollerin yapılamıyor olması yaşanan sorunları arttırmaktadır" diye konuştu.

1973 yılında taahhüt işleri yapmak amacıyla kurulan Rant İnşaat AŞ, birçok kişi ve kuruluşla ortaklık ve işbirliği yaparak "anonim şirket" esaslarına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, kurulduğu tarihten itibaren çeşitli üniversitelerin fakülte binası inşaatları, değişik sektörlere ait fabrika inşaatları, büyük ve küçük sanayi siteleri inşaatları, çeşitli bankaların şube ve lojman binası inşaatları, kuruluşların genel müdürlük ve bölge müdürlüğü inşaatlarının yapımını ve montajını gerçekleştiriyor.

Sektörde sıkıntı

Son yıllarda inşaat sektöründe geriye gidiş yaşandığını ve bu nedenle ucuz, vasıfsız ve kalitesiz imalatların sektörde ön plana çıktığını iddia eden Cemali, nitelikli ve kaliteli konut sunumunda faaliyet gösterirken son yıllarda özellikle özel inşaat işlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Özel inşaat işlerinin genellikle yap-sat modeli ile oluştuğunu belirten Refik Cemali, bu tip projelerin büyük sermayeler gerektirdiğini ve bu gereksinimi kendi öz sermayeleri ile karşıladıklarını ifade etti. Son yıllarda Ankara kent merkezinde ve gelişme bölgelerinde lüks konut inşaatı yapıldığını söyleyen Cemali, yaptıkları konutların orta, orta-üst ve üst gelir seviyesindeki ailelere hizmet verdiğini belirtti. Refik Cemali, "Yaptığımız projelerde, büyük kentlerde yaşayanların temel sorunlarından biri olan yeşil alan eksikliği, konutlara hizmet veren bahçe ve oyun alanları kapsamlı tutularak giderilmeye çalışılmıştır. Gerçekleştirilen binalarda kalite anlayışı sadece kullanılan malzeme güzelliği anlayışında olmamıştır. Yapılan binaları, tüm iç kullanım özelliklerini iyi planladıktan sonra, çevresinde sağladığımız sosyal tesis alanları, yeşil alanlar, otopark ve hizmetlerle kullanıma sunuyor olmamız, mutlu yaşanılacak bir çevre yaratılması için temel kalite kriterimiz olmuştur" diye konuştu.

Son zamanlarda Rant İnşaat'ın taahhüt işlerini ağırlıklı olarak banka binaları oluşturmakla birlikte lojman, genel müdürlük ve şube yapımı ihalelerine gerek katılım gerekse de uygulama şeklinde devam ediliyor.

Rant İnşaat AŞ Genel Müdürü Refik Cemali, 2004 yılı ve sonrası hedeflerinin öncelikle sektördeki yerlerini korumak olduğunu, bunun yanında marka yaratmaya yönelik çalışmalara ve yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine ağırlık vereceklerini ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rant-insaat-agirligini-ozel-insaat-islerine-kaydirdi_5327.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!