Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Raylar Yüzde 33 daha Ucuza Üretilecek

Bursa'da önceki dönem kilometresi 33 milyon TL'ye ihale edilen BursaRay'a ait rayların imalat maliyeti, akılcı ve katılımcı yönetim anlayışıyla 11 milyon TL'ye kadar düşürüldü. Başkan Altepe, kentin kıt olan kaynaklarını en verimli bir şekilde kullanmak için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Altepe, "Kaynakların heba olmaması için bu konudaki

Zaman Gazetesi
Raylar Yüzde 33 daha Ucuza Üretilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geride kalan 2 yılda kentin kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması için büyük çaba harcadıklarını belirterek, 33 milyon TL olan kilometre başına raylı sistem imalatını Kestel hattında 11 milyon TL'ye kadar düşürdüklerini söyledi. 24 ayda 240 kilometre yol açıldığını ve Kestel hattı ile birlikte 17 kilometrelik raylı sistem imalatının yapılacağını dile getiren Başkan Altepe, "Dünya kenti Bursa" hedefi doğrultusunda çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Başkan Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda düzenlendiği toplantı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda geçen 2 yılda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti milletvekili adayları ile Büyükşehir Belediyesi teknokrat ve bürokratları da katıldı.

Bursa'nın sahip olduğu tüm kaynakların verimli şekilde kullanılması konusunu en önemli proje olarak ele aldıklarını ve göreve geldikleri ilk günlerde ele aldıkları BursaRay Görükle hattından yüzde 36'lık tasarruf sağladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu tasarrufla başlatılan Emek hattında inşaatın hızla sürdüğünü vurguladı. Görükle hattının geçen dönem yapılan ihalesinde kilometre maliyetinin 33 milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Söz konusu kentimizin kaynakları olunca ince eleyip sık dokuyoruz. Bu nedenle ihalelerimize ve çalışmalarımıza mümkün olan en fazla katılımı sağlamaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de toplamaya başladık. Hizmet binası ve Kestel hattı ile ilgili ihalelerimize 34 ve 36 firma katıldı. Önceki yıllarda bu ihalelere 1-2 firma katılırdı. Bu katılımcı ve rekabetçi ortamda Kestel hattında kilometre başına imalatı 11 milyon TL'ye kadar düşürdük. Yani aynı hattın doğusuna yapılacak olan çalışmada 3'te 2 oranında tasarruf sağlamış olduk. Çünkü bu işler toplamda büyük maliyetli işler. Kentimizin kaynaklarının heba olmaması için bu konudaki kararlılığımız sürecek." dedi.

Bursa'nın en önemli sorunu olan ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla ilk günden itibaren başlattıkları çalışmaları hızla sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, geride kalan 24 ayda 7 merkez ilçede toplam 240 kilometre yeni yol açtıklarını vurguladı. Bunun yanında BursaRay Görükle hattının yaz aylarında tamamlanacağını, Emek hattının da bu yıl içinde yolculu seferlere açılacağını kaydeden Başkan Altepe, ihalesi yapılan 8 kilometrelik 7 duraklı Kestel hattında ise çalışmalara kıza zamanda başlanacağını ve bu dönemde sadece 17 kilometrelik BursaRay hattının kente kazandıracağını belirtti. Cumhuriyet Caddesi nostaljik tramvay hattının önümüzdeki ay hizmete gireceğini ve Garaj Heykel tramvay hattının inşaatına yakın zamanda başlanacağını vurgulayan Başkan Altepe, Ankara yoluna paralel Soğanlı 30 metrelik imar yolu projesi kapsamında güzergah üzerindeki 268 parselden 180'inin kamulaştırıldığını hatırlattı. Gürsu kavşağını 100 günde tamamlayarak hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Altepe, normal bir kavşağın 5 katı büyüklüğündeki inşaat alanına sahip Emek Kavşağı'nın mayıs ayında tamamlanacağını, Özlüce kavşağındaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/raylar-yuzde-33-daha-ucuza-uretilecek_86851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!