Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

REC Türkiye Ofisi İklim Platformu Toplantılarına Devam Ediyor

İklim değişikliği ile mücadelede iş dünyasına dikkat çekmek amacıyla 'İklim Platformu'nu hayata geçiren Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Ofisi, platform kapsamında 2012 sonrası uluslararası iklim değişikliği rejiminin şekillenmesine yönelik düzenlenen 2009 yılı toplantılarına devam ediyor. Bu toplantılardan biri olan 'Kopenhag’a Doğru Türk İş

yapi.com.tr
REC Türkiye Ofisi İklim Platformu Toplantılarına Devam Ediyor

br />
İklim Platformu:

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Ofisi iklim değişikliği ile mücadelede iş dünyasına  dikkat çekmek amacıyla “Türk İş Dünyası İklim Değişikliği Platformu” nu hayata geçirdi. Türkiye 05 Şubat 2009 tarihinde Kyoto Protokolü’ne katılım sağlayarak 2012 sonrası dönemde küresel sürecin bir parçası olmak için çalışmalara başladı. Türk hükümeti, iklim değişikliği konusunda iş dünyasının aktif katılımına ihtiyaç duyulduğunu farklı platformlarda dile getiriyor. Türk Tesisat Mühendisleri Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen platformla, geleceğin düşük karbon ekonomisi çerçevesinde yeni politikaların oluşturulmasını destekleyen sürdürülebilir bir iş dünyası modelinin hayata geçirilmesini planlanıyor. Bu amaçla, iklim değişikliği konusunda iyi bir bilgi alt yapısı oluşturularak, ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

REC Hakkında: 

Orta ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi (REC), 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Komisyonu ve Macaristan tarafından kurulmuş bağımsız uluslararası bir kuruluştur. Bugün, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışan REC'in hukuki temeli, 28 ülkenin hükümetleri ve Avrupa Komisyonu tarafından imzalanmış bir tüzüğe dayanmaktadır. REC, sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli alanlarında çalışarak, paydaşlara çevre politikaları, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji, çevresel bilgi ve atık yönetimi gibi konularda etkin çözümler üretmeleri için destek vermektedir. REC'in Merkez Ofisi, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Szentendre kasabasında bulunmaktadır ve 90 kişilik uluslararası bir ekibe sahiptir. Merkez ofisinin yanı sıra, REC'in 17 ülke ofisinde toplam 100 kişinin üzerinde çalışanı bulunmaktadır. REC'in en yeni ülke ofisi 27 Mayıs 2004 tarihinde Ankara, Türkiye'de resmi olarak faaliyete geçmiştir. REC Türkiye Ofisi'nin hukuki temeli, REC Sözleşmesi ve REC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan İkili Anlaşmaya dayanmaktadır. REC Türkiye'nin kuruluşu 2004'te TBMM tarafından da onaylanmıştır.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/rec-turkiye-ofisi-iklim-platformu-toplantilarina-devam-ediyor_70613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!