Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Reha Çamuroğlu Bizi Başbakan'a Anlatsın

Değerli Ankara'lılar sizlere yaklaşık 2 senedir bir ricada bulunduk; gelin sizlere ait Hazine arazilerinize sahip çıkın...

Hürriyet Gazetesi/Yalçın Bayer



eğerli Ankara'lılar sizlere yaklaşık 2 senedir bir ricada bulunduk; gelin sizlere ait Hazine arazilerinize sahip çıkın...

Buradaki sorun sadece Dikmen Vadisi'nde yaşayan gecekonducuların ev sorunu değil. Asıl sorun devletin yani 'sizlerin toprakları birilerine peşkeş çekiliyor, gelin toprağınıza sahip çıkın' dedik, çıt yok!..

Ne yapalım, canınız sağ olsun biz sizlerin adınıza da bu ülkenin topraklarını koruruz.

- Sizlere ve Sn. mülki amirlerimize buradan bir şey sormak istiyorum: Burada yaklaşık 2500 hane (ev) vardı. Her evde ortalama 4 kişi yaşadığını düşünün 10.000 kişi bu insanlar sokağa atılıyor. Ne olacak Ankara'nın geleceği, asayişi ve güvenliği?

- Bizler burada Atatürk'ün kurduğu başkentin geleceğini düşünürken, nasıl olur da ideolojik ve terörist bir grup olarak ilan ediliriz! Sizce asıl ideolojik rantçı kim? Sn. Melih Başkan, bu vadiyi kamu yararına versin, yani kullansın (Okul, hastane, yeşil alan, özerlüler için Rehabilitasyon Merkezi, vs.) Ben de bana ait olan tapu tahsis belgeli evimi karşılında hiçbir şey istemeden devletime veriyim. İnanın bana, burada yaşayan tüm insanlar benim gibi düşünüyor. Bu ülkenin geleceği için tek varlımız olan iki göz yuvamızı da vermeye hazırız.

- Saygıdeğer Ankara'lılar, sizce Başkan Gökçek neden iki senedir inat ediyor ve bizi insan yerine koyup konuşmuyor, sorunları anlamamazlıktan geliyor? 'Kentsel dönüşüm'ü başka yerlerde farklı burada faklı yapmaya çalışıyor sanıyorsunuz!

Evet Canlar, Erenler kulaklarınızı ve gözlerinizi açın...

Vadide yaşayanların %80'i Anadolu Alevisi...

Bizlerin üzerinde oyun oynanmak isteniyor; halkımız duygu sömürü ile kandırılıyor.

Sayın Başbakanım, sizin Alevi açılımınız böyle mi? Alevilere yaklaşım göstereceksiniz bir taraftan da partinize bağlı bir belediye başkanın bu yaptıklarına izin vereceksiniz? Bizler bu çelişkiyi anlayamadık. Eğer partinizde bir bilen varsa bu Reha Çamuroğlu Bey de olabilir bizlere lütfen anlatsın.


Bir caddenin kaderi

Dr.Sadık Ahmet Caddesi'nin sorunları bitmiyor. Hemen hemen her akşam Konya Yolu'nun geliş istikameti Aktif Otel'in önünden itibaren tıkanıyor. Buranın açılması için filozof olmaya gerek yok öncelikle buranın ilerisindeki üst geçitin orayı yıllardır Büyükşehir genişletemedi. Buradaki gecekonduları yıkıp bu yolu genişletmek lazım ve alternatif yollari açmak gerekir. Bu alternatif yollardan biri de Dr. Sadık Ahmet Caddesi'dir. Büyükşehir para yok diyorsa eğer Milli Kütüphane'nin önüne hangi akıllı insanın hangi mantıkla düşünüp de yaptırdığı Gökkuşağı'na para buluyor da, buraya mı bulamıyor. O Gökkuşağı yüzünden insanlar ne kadar yakıtı fazladan yakıyor, ne kadar vakit boşa harcanıyor? Bunlar buraları alel acele yapılırken hiç düşünülmüyor mu, merak ediyorum. Tam 10 yıldır bu caddenin kenarı Büyükşehir'in duraklara astığı haritalarda yeşil alan gözüküyor. Gelsinler de bir baksınlar burada yeşil alanmış var yoksa moloz alanı mı var. H.N.

Gimat'ın yolları


Ben Gimat Toptancılar Sitesi'nde işyeri olan bir esnafım. Gimat esnafı olarak sorunumuz yollarımızın rezilliği. Bağdat Caddesi'nden İstanbul yoluna çıkan caddede (Gimat yanından başlar,

Erciyes işyerleri sitesinden İstanbul yoluna bağlanır) ve Aselsan tarafına giden yolda; iki ay önce başlayan su borusu döşenmesi sebebi ile harabeye dönen yollarımız halen yapılmadı.

Son günlerde yağışlı havanın etkisiyle de yollarımız resmen tarlaya döndü. Gimat'a sehir içi ve dışından yüzlerce müşteri geliyor. Kendi araçlarımızla dağıtım yapamaz olduk.

Su borusu yenilenebilir, yollar kazınalabilir ama tekrar düzeltilemez mi? Şükrü UYAR

WC kullanmak


Bahçelievler Prof. Bahriye Üçok Parkı'nda bir tuvalet vardır; esnaf ve öğrencilerin kullandığı... Bir süredir burası pislik içinde. Zaten musluğu çalındığı, suyu akmadığı ve fayansları da kırık. Bu vaziyette kullanılamıyor. Halkımızın özensizliği ayrı bir konu.. Kazım ÖZDİKİCİOĞLU

KISA...KISA...


Subayevleri'nin büyük bir bölümünde yer alan galeriler yüzünden kaldırımda yürümek mümkün değil. Hele sabahları insanların üzerlerine köpüklü su sıçratmaları yok mu. Kızmamak elde değil. Kaldırımlar insanlar yürüsün diye yapılmıyor mu. Üstelik bu tip işyerlerinin şehir dışında ve birarada olmaları daha mantıklı değil mi?

Mehtap ÖNCÜ

Abidinpaşa Aşıkveysel Mahallsi, ne Mamak Belediyesi ne de Büyükşehir'den hizmet alamıyor. Haftada en az 3 kez su kesintisi ve her gün kesilen elektrik sabrımızı tüketti. Ev aletlerimiz zarar görüyor. Elektriği olan bir köyde bile bu kesintinin yaşanacağını tahmin etmiyorum oysa burası Türkiye'nin Başkenti!

Dursun KARSI

n ETİMESGUT'ta oturuyorum. Her gün Emek'e otobüsle gitmek mecburiyetinde olan yüzlerce kişiden biriyim. Ama gelin görünki burda sabahları dolmuşa binmekte gitmek bir eziyet. Sincan'dan gelen dolmuşlar yetersiz. Her gün 45 dakika dolmuş bekliyoruz. AŞTİ'ye hiç bir şekilde (dolmuş haricinde) ulaşım imkanı yok. Hasan ÇINAR

GÜNÜN SÖZÜ


"Hepimiz eşitiz, ama bazılarımız daha eşit"

(Orwell)

http://www.yapi.com.tr/haberler/reha-camuroglu-bizi-basbakana-anlatsin_58275.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!