Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Resmi Kurum Alanları Ticarete Açılıyor’

Batıkent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Kent-Koop) Genel Başkanı Muammer Niksarlı, semtteki imar değişikliklerini eleştirdi. Niksarlı, “Batıkent, ilçe ve belediye olacağı düşünülerek planlanmış ve bu amaçla planda yeterli büyüklükte resmi kurum alanları ve belediye hizmet alanları ayrılmıştır. Ancak Anakent Belediyesi tarafından yapılan

Cumhuriyet ANKARA
‘Resmi Kurum Alanları Ticarete Açılıyor’

Batıkent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Kent-Koop) Genel Başkanı Muammer Niksarlı, semtteki imar değişikliklerini eleştirdi. Niksarlı, “Batıkent, ilçe ve belediye olacağı düşünülerek planlanmış ve bu amaçla planda yeterli büyüklükte resmi kurum alanları ve belediye hizmet alanları ayrılmıştır. Ancak Anakent Belediyesi tarafından yapılan plan değişiklikleri ile bu alanlar konut ve ticaret alanlarına dönüştürülmektedir” dedi.

Muammer Niksarlı imar değişiklikleriyle ilgili eleştiri ve iddialarını şöyle sıraladı:

- Kardelen Mahallesi’nde pazar alanının bulunduğu toplam 62 bin 801 metrekarelik semt merkezindeki tüm sosyal donatı alanları (lise, sağlık tesisi alanı, karakol, kültürel tesis, pazar alanı, spor ve oyun alanları) plan değişikliği ile iptal edildi. 512 adet konut (Batıpark Konutları) ve ticaret alanı (market ve dükkânlar) yapıldı. Mevcut nüfus için gerekli olan eğitim, sağlık ve kültürel tesis alanları ortadan kaldırılarak 3194 sayılı İmar Yasası’na aykırı hareket edildi. Aynı bölgede bu kullanımlar için yeni yer ayrılması gerekirken bölgeye yaklaşık 2000 nüfus ilavesi getirilmiştir. Hem mevcut nüfusun ihtiyacı olan sosyal donatı alanları azaltılmış, hem de yeni gelecek nüfusun bu ihtiyaçları dikkate alınmamıştır.

- Batıkent kent merkezi karşısında, Kardelen Mahallesi’nde bulunan belediye hizmet alanı ticaret alanına dönüştürüldü. Batıkent, ilçe ve belediye olacağı düşünülerek planlanmış ve bu amaçla planda yeterli büyüklükte resmi kurum alanları ve belediye hizmet alanları ayrılmıştı. Ancak Anakent Belediyesi tarafından yapılan plan değişiklikleri ile bu alanlar konut ve ticaret alanlarına dönüştürülmektedir.

- Kent merkezinde 600 yatak kapasiteli 58 bin 600 metrekarelik hastane alanı varken hastane Batıkent’in en batısına yapılıyor. Ulaşım açısından Batıkentlilerin en kolay erişebileceği yer olan kent merkezindeki hastane alanı dikkate alınmamıştır. Halen boş olan hastane alanının plan değişikliği ile başka kullanımlara (ticaret, konut vb) dönüştürülmek isteneceği açıktır.

- Batıkent kent merkezi, 2007 yılında Anakent Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ve bu bölgede 3500 adet yeni konut yapılması planlandı. Ancak bu karara Batıkentliler tarafından dava açıldı ve Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından belediyenin kararı iptal edildi.

- Batıkent Jandarma girişinde yeşil alan olarak planlanan alan, 250 adet konuta (Parkvadi Batıevleri) dönüştürüldü.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/resmi-kurum-alanlari-ticarete-aciliyor_65541.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!