Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rica Vatandaş Yıldız'dan İcraat Başkan Yıldız'dan

Hakkında daha önce ortaya atılan iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirerek incelemeye aldığı Hilmi Yıldız'ın son uygulaması şaşkınlık yarattı. Hilmi Yıldız'ın, kendi arsasının konut ve ticaret alanına çevrilmesi için kendisine dilekçe verdiği öğrenildi. Yıldız, dilekçenin 11 Haziran 2004'te görüşüldüğü belediye meclisi

Sabah Gazetesi
Rica Vatandaş Yıldız'dan İcraat Başkan Yıldız'dan

Hakkında daha önce ortaya atılan iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirerek incelemeye aldığı Hilmi Yıldız'ın son uygulaması şaşkınlık yarattı. Hilmi Yıldız'ın, kendi arsasının konut ve ticaret alanına çevrilmesi için kendisine dilekçe verdiği öğrenildi. Yıldız, dilekçenin 11 Haziran 2004'te görüşüldüğü belediye meclisi toplantısına da bizzat başkanlık etti. Tuzla'nın Akfırat Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın yakınları ve kendisi için akaryakıt istasyonu alanlarını ayırdığı ve kamu arazilerini sahte ihalelerle sattığına ilişkin daha önce çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

İSKİ ve Büyükşehir'den onay

Yıldız 6 Mayıs 2004'te Akfırat Belediye Başkanlığı'na, yani kendisine bir dilekçe yazarak 6 Pafta 1141 parselde bulunan 4000 metrekarelik yerinin konut + ticaret alanına çevrilmesini ister. Başkanlık -yani kendisi- bu dilekçeyi inceler ve 14/6/2004'te Hilmi Yıldız'a -yani kendisine- cevap yazar. Sayın Hilmi Yıldız diye başlayan cevap yazısını yine kendisi Hilmi Yıldız Belediye Başkanı ibaresiyle imzalar! Kendisine yazıp, kendisinin imzaladığı yazıya bir de talebinin kabul edildiğini bildiren meclis kararını da eklemeyi unutmaz.

Hilmi YıldızAkfırat Belediyesi tarafından konut ve ticaret alanına çevrilen arsa, şu anda boş duruyor. Yıldız'a ait arazinin, konut ve ticaret alanı izninden sonra 1.5-2 milyon dolarlık değer seviyesine ulaştığı iddia ediliyor. Belediye Yasası'nın 27'nci maddesinde "Belediye başkanı ve meclis üyeleri, münhasıran; kendileri, ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamazlar" demesine rağmen Hilmi Yıldız bunu umursamadı ve kendi talebinin de görüşüldüğü toplantıya katılarak yasaları çiğneme pahasına başkanlık etti.

Hilmi Yıldız'ın kendi kendine yazdığı ve kendisinin başkanlık ettiği Belediye Meclisi'nden geçirdiği karar daha sonra Büyükşehir'e gönderildi. Büyükşehir, su havza yönetmeliğine göre durumu İSKİ'ye sordu. İSKİ'nin kabul yazısı üzerine, Büyükşehir talebi onayladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/rica-vatandas-yildizdan-icraat-baskan-yildizdan_62228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!