Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rings İstanbul’da Paranız Kadar Değil, Dilediğiniz Kadar Konfor

Selçuklu Holding, yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyor. Selin Yapı, İstanbul Sancaktepe’de kendi arazisi üzerinde Rings İstanbul projesine başlıyor. Bin 500 konutun, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı proje, Yüksek Mimar Hakan Kıran’ın imzasını taşıyor. 230 bin metrekarelik alana sahip olan projenin 1.

yapi.com.tr
1 Rings İstanbul’da Paranız Kadar Değil, Dilediğiniz Kadar Konfor

Selçuklu Holding, yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyor. Selin Yapı, İstanbul Sancaktepe’de kendi arazisi üzerinde Rings İstanbul projesine başlıyor. Bin 500 konutun, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı proje, Yüksek Mimar Hakan Kıran’ın imzasını taşıyor. 230 bin metrekarelik alana sahip olan projenin 1. etabının teslimi 2013’ün  Mayıs ayında gerçekleşecek.

'Dikey alanda müstakil yaşam' sunulan Rings İstanbul’da hiçbir daire diğerinin camını ve kapısını görmüyor. Projede, özellikle ses ve ısı yalıtımı ön planda tutuluyor. Hem dışarıdan hem de içeriden özel malzemeler ile ayrı yalıtım çalışması yapılan Rings İstanbul’da; hem modern hem de geleneksel yaşam tarzına uygun, estetik kaygılarla insan yaşamının değiştirilmediği bir konsept sunuluyor. Villa konforunda daire sahibi olma olanağı sunan projede, komşu gürültüsü tarihe karışıyor ve kimse kendi dairesi içerisine sıkışmıyor. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalama 30 metre olduğu projede, bir blokta yer alan iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler var. Her katta sadece iki daire bulunuyor.


Foto (soldan sağa): Ahmet Gülşen, İsmail Öncel ve Hakan Kıran

"Yaşamayı hayal ettiğim daireyi Hakan Kıran gerçeğe çevirdi"

Apartman yaşamının bazı konforlar sunmasına rağmen daha az yeşil ve daha kalabalık ve iç içe bir yaşam tarzı içerdiğini ifade eden Selçuklu Holding ve Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, "Bazı sitelerde bir katta 6 daireye kadar varan bloklar bulunuyor. Kapılarınız, camlarınız sürekli başkalarıyla karşı karşıya kalıyor. Buradan yola çıkarak yaşamayı hayal ettiğim daireyi Mimarımız Hakan Kıran’la paylaştım. Kendisi bir Mimar gözüyle hayallerimizi gerçeğe çevirdi ve projemizi usta dokunuşlarla tamamladı” dedi.

230 bin metrekare, yani yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğüne sahip projenin yüzde 75’ini yeşil alan oluşturuyor. Sosyal alanlar arasında açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness ve jimnastik salonları, kreşler, basketbol, tenis ve voleybol kortları, mini golf sahası gibi mekanlar bulunuyor. Tüm site su ve yürüyüş yolu ile birbiriyle bağlantılı. Tüm daireler fiber optik kablo döşenerek son teknoloji ile donatılıyor. Dairelerin hepsinin hem katta hem de bodrumda olmak üzere iki ayrı depo alanı bulunuyor.

Rings İstanbul 1. Etap: Fiesta, Siesta ve Vista

Rings İstanbul projesi üç ayrı etaptan oluşuyor.  İlk etabı oluşturan bölümler ise Siesta, Fiesta ve Vista.

Fiesta

Fiesta,  Rings İstanbul AVM ile 93 rezidans dairenin bir arada olduğu bir yapı.  Fiesta’daki rezidanslarda 1+1, 2+1 ve 3+1 daire alternatifleri mevcut. Her katta teraslı dairelerin bulunduğu Fiesta’da rezidans hizmeti verilecek. Rings İstanbul AVM ise 80.000m2 kapalı, 20.000m2 kiralanabilir alana sahip.

Siesta

Siesta olarak adlandırılan alanda 6-7 ve 8 katlı binalardan oluşan 24 blokta toplam 441 daire yer alıyor. Siesta’da ayrıca müstakil bahçeli bahçe dubleksleri ile çatı dubleks alternatifleri de sunuluyor. Siesta’da karşılıklı binalar arası mesafe ortalama 30 mt. Bu sayede Rings İstanbul’da perdesiz bir yaşam bulunuyor.

Vista

Vista’da 5 kattan oluşan üç ayrı blokta toplam 58 daire mevcut. 

Diğer etaplarda ise sosyal tesisler, 5-6 katlı binalardan oluşan bloklar, sıra evler ile villalar yer alacak. Projede 150’si villa olmak üzere toplamda 1500 konut ve bir AVM bulunacak. Çevresinde 2,5 km’lik bir yürüyüş parkuru olan projede metrekare fiyatları 2000-3000 TL arasında değişiyor. Yatırım maliyetinin 500 milyon TL olan Rings İstanbul’un ilk etabı 2013 yılı Mayıs ayında, tamamı ise 2014 yılında bitecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rings-istanbulda-paraniz-kadar-degil-dilediginiz-kadar-konfor_87328.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • yapı denetim ve mekanik tesisat konusunda danışmanlık yapmakta olup, referansları kuvvetli firmalara hizmet vermekteyim. sizlerle de tanışmayı arzu ederim zira projeniz harika. başarılar, Cahit Güreş YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!