Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

RIO + 20 Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Edecek Projeler Tanıtıldı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 20-22 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak Rio + 20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı öncesinde Türk İş dünyası İstanbul'da bir araya gelerek, Rio de Janeiro'da Türkiye'yi temsil edecek örnek sürdürülebilirlik projeleri tanıttı.

yapi.com.tr
RIO + 20 Zirvesinde Türkiye'yi Temsil Edecek Projeler Tanıtıldı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 20-22 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak Rio + 20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı öncesinde, Dışişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Global Compact himayesinde; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi. Bu kapsamda Türk İş dünyası İstanbul'da bir araya gelerek, Rio de Janeiro'da sürdürülebilirlik alanında Türkiye'yi temsil edecek projeler basına tanıtıldı.

Toplantıya projelerin sahibi olan şirketlerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin yanı sıra, iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

Haziran ayında Rio de Janerio'da yapılacak zirve kapsamında gerçekleştirilecek toplantılarda, küresel iş dünyasının önde gelen şirketleri, hükümet başkanları ve STK'lar sürdürülebilir bir gelecek için bir araya geliyor. Yüzden fazla devlet ve hükümet başkanının katılacağı Rio + 20 toplantısında, iş dünyası bu yıl ilk defa müzakere sürecinde üst düzey bir katılımla ve söz sahibi olarak yer alacak.

Toplantıya Türkiye Hükümeti'nin de üst seviyede katılımı bekleniyor.

Türk İş dünyasını Rio de Janeiro'daki zirvede temsil edecek Türk şirketler şöyle:

''Alvimedica Teknoloji Ürünleri, Anadolu Efes, Arçelik, ARGE Danışmanlık, Coca-Cola İçecek, ÇEVKO, Eczacıbaşı Vitra, Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan, İÇDAŞ AŞ, İGDAŞ AŞ, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasi (İMKB), Şekerbank,T. Garanti Bankası AŞ, Turkcell, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve TÜSİAD''

Zirveye katılacak STK, yerel yönetim ve akademik kuruluşlar ise şöyle:

''Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Ulusal Ağ Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi, Bornova Belediyesi, BPW Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)''

http://www.yapi.com.tr/haberler/rio-20-zirvesinde-turkiyeyi-temsil-edecek-projeler-tanitildi_100507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!