Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Robin Hood’un Ruhu Geri Geldi

Shuttleworth, Sherwood Parkı yöneticilerinin isteğiyle, 20 metre yüksekliğindeki ağaçların karmaşık dalları arasına içinde sergi alanı, dükkanlar, kafeyi ve restoranı içeren bir bina yaptı.

yapi.com.tr
Robin Hood’un Ruhu Geri Geldi

omusweb'de geçtiğimiz günlerde "The spirit of the forest" başlığıyla ve Elena Sommariva imzasıyla yayımlanan haber, Mimar Ken Shuttleworth'un yaptığı bir ziyaretçi merkezinden bahsediyor. Shuttleworth, Sherwood Parkı yöneticilerinin isteğiyle, 20 metre yüksekliğindeki ağaçların karmaşık dalları arasına, içinde sergi alanı, dükkanlar, kafeyi ve restoranı olan bir bina yaptı.



Yazının çevirisi şöyle:

Ağaç bir eve sahip olmak herkesin çocukluk hayalidir. 2004 yılında Make Architects’i kuran Ken Shuttleworth, işte bu hayalini büyüdükten sonra gerçekleştirdi. Londra, Edinburgh ve Birmingham dan 100 kişi ile birlikte Ken Shuttleworth’un yarattığı bu proje, Nottingham’daki Sherwood Parkı’na yapılacak olan bir ziyaretçi merkezi yarışmasını kazandı.

Organizasyonun önerisi üzerine Shuttleworth, efsanevi Robin Hood’un yaşadığı yer gibi parktaki büyük meşe ağaçlarına set oluşturacak şekilde bir bina yaptı. 20 metre yüksekliğindeki ağaçlar karmaşık dalları içinde tıpkı meyveleri gibi sergi alanı, dükkanlar, kafeyi ve restoranı içeren binayı tutuyor...



Aynı hat üzerinde çevresel etkilerle temiz enerji üreten stüdyolar var. Merkez, karbon emisyonunu ortadan kaldırıyor ve turbinler sayesinde kendine yetecek kadar enerjiyi üretiyor, yağmur suyunu temizliyor ve geri dönüşüm sağlıyor.

Ulusal mimariyi restore eden ve çevresel mirasa sahip çıkan projenin maliyeti, projeye en iyi tasarım payesini veren organizasyonun maliyet listesinde 50 milyon pound olarak yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/robin-hoodun-ruhu-geri-geldi_53977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!