Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Hisseleri Halka Arz Edilecek

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin yaklaşık yüzde 25 hissesi halka arz edilecek. Rönesans Gayrimenkul'den yapılan açıklamada, gerçekleştirdiği AVM ve ofis projeleriyle Türkiye ve Rusya'nın en güçlü gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri haline gelen Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın, yarattığı değeri yatırımcılarla paylaşmak ve portföyünde yer

yapi.com.tr / AA
Rönesans Gayrimenkul Yatırım Hisseleri Halka Arz Edilecek

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin yaklaşık yüzde 25 hissesi halka arz edilecek. Rönesans Gayrimenkul'den yapılan açıklamada, gerçekleştirdiği AVM ve ofis projeleriyle Türkiye ve Rusya'nın en güçlü gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri haline gelen Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın, yarattığı değeri yatırımcılarla paylaşmak ve portföyünde yer alan iddialı projeleri gerçekleştirerek daha da büyümek için hisselerinin yüzde 23.1'ini sermaye artırımı, yüzde 2'sini ortak satışıyla halka arz edeceği bildirildi.

Rönesans Gayrimenkul'ün halka arzında, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplanacağı, halka arz edilecek hisselerin yüzde 20'sinin yurt içi bireysel, yüzde 10'unun yurt içi kurumsal, yüzde 70'inin ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara sunulacağı belirtildi.

İnşaat, gayrimenkul ve enerji alanlarındaki yatırımlarıyla tanınan Rönesans Holding'in bünyesinde 2006 yılında kurulan gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın, bugüne kadar Türkiye ve Rusya'da AVM ve ofis odaklı 13 projeyi gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Hisselerinin yüzde 23.1'ini sermaye artırımı, yüzde 2'sini ortak satışıyla halka arz edecek olan Rönesans Gayrimenkul, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Halka arz fiyat aralığı 5.00-6.40 lira olarak belirlenen Rönesans Gayrimenkul hisseleri 20 Mayıs 2011'de İMKB'de işlem görmeye başlayacak. 255 ile 375 milyon ABD Dolar'ı arasında gelir bekleyen Rönesans Gayrimenkul, halka arz edilecek hisselerin yüzde 20'sini yurt içi bireysel, yüzde 10'unu yurt içi kurumsal, yüzde 70'ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcıya tahsis edecek. Halka arz büyüklüğünün yüzde 15'i oranında ek satış hakkını da elinde bulunduran şirket, Avrupa ve Amerika'da düzenlenecek roadshow etkinlikleriyle, projelerini yatırımcılara anlatacak''.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, halka arz ile elde edilecek gelirin, sermaye olarak şirket içine aktarılacağını vurgulayarak, bu gelirin gelecekteki yatırımlarda kullanılacağını söyledi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ronesans-gayrimenkul-yatirim-hisseleri-halka-arz-edilecek_87226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!