Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMSF Müteahhitliğe El Atıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Esbank'ın hakim ortağı Zeytinoğlu Grubu'ndan alacaklarına teminen, gruba bağlı Eston Yapı A.Ş. bünyesindeki binlerce konutluk 2 gayrimenkul projesini hayata geçirecek. Alacaklarını temin etmek için daha önce bitmiş konutları satışa çıkaran Fon şimdi de Yakuplu'daki Eston Deniz ve Bahçeşehir'deki Eston Şehir

yapi.com.tr / AA
TMSF Müteahhitliğe El Atıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Esbank'ın hakim ortağı Zeytinoğlu Grubu'ndan alacaklarına teminen, gruba bağlı Eston Yapı A.Ş. bünyesindeki binlerce konutluk 2 gayrimenkul projesini hayata geçirecek. Alacaklarını temin etmek için daha önce bitmiş konutları satışa çıkaran Fon şimdi de Yakuplu'daki Eston Deniz ve Bahçeşehir'deki Eston Şehir projeleri ile konut üretecek.
    
46 yıllık Eston Yapı A.Ş'yi 2006'da devralan TMSF, aynı yıl Zeytinoğlu Grubu tarafından temeli atılan, ancak tamamlanamayan iki projeyi hayata geçirme kararı aldı. Fon, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Eston Yapı A.Ş'ye yeni bir genel müdür de atadı. Bugüne kadar Ardıçlı Evler, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Derince Evleri ve Siyami Ersek Hastanesi gibi projelere imza atan Eston Yapı A.Ş'nin yeni Genel Müdürü Özgür Mungan oldu.

2017 yılına kadar bitirilmesi planlanan 5 bin 359 konuttan oluşan Eston Deniz ve 2 bin 800 konuttan oluşan Eston Şehir projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı. Eston Şehir projesi; geniş bahçeli villaları, ikiz ve müstakil dubleks çeşitleri, en yükseği 4 katlı apartman seçenekleri ile Bahçeşehir'deki 369 bin 306 metrekarelik inşaat alanından oluşuyor. Bahçelerin büyüklüğünün 407 metrekareye ulaştığı Eston Şehir'de 3. Kısım Evlerde apartman daireleri 180 bin liradan, müstakil tripleks villalar 882 bin liradan 4. Kısım Evler'de katlı villalar 488 bin liradan, 5. Kısım Evler'de A tipi ikiz dubleksler ise 553 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplamda 12 kısımdan oluşması planlanan Eston Şehir projesi tamamlandığında 1 milyon metrekarelik arazide 2 bin 800 konut yapılmış olacak. Daire büyüklüklerinin 65-371 metrekare arasında değiştiği Eston Şehir'de yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, sosyal alanlar, çocuk oyun alanları, spor alternatifleri ve günlük alışveriş merkezleri yer alacak.
    
Eston Deniz'de marina da olacak
    
Eston Deniz; Yakuplu'da 1,2 milyon metrekarelik alanda 5 bin 359 konut ve 500'ün üzerinde yat kapasitesine sahip marinasıyla tasarlanan Eston Deniz ise 1,5 kilometre sahil şeridine sahip. Eston Deniz projesinin ilk kısmını oluşturan Yakamoz Evleri daha önce satışa sunulmuştu. İkinci kısım olan Kalyon Evleri ise 342 bahçeli evden, apartmanlardan oluşacak ve yine etap etap tamamlanacak. Eston Deniz Kalyon Evleri'nde en yükseği 6 katlı olan apartman daireleri 207 bin liradan, ikiz dubleksler 619 bin liradan, sıralı ara dubleksler 460 bin liradan, müstakil dubleks villalar 854 bin liradan ve katlı villalar 528 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 621 bin 951 metrekare konut inşaat alanı olan Eston Deniz projesinde her kısmın kendine ait özel sosyal tesisi ve açık yüzme havuzları bulunuyor. Projede minimum ve maksimum daire büyüklükleri 78 ile 259 metrekare arasında değişiyor.
    
Zeytinoğlu Grubu'ndan 30 Nisan 2011 itibariyle 96 milyon 824 bin 403,58 dolar tahsilat sağlandı. Ayrıca Gruba dahil gerçek ve tüzel kişilere ait birtakım malvarlıklarının (araç ve gayrimenkullerin) icrai satışları nedeniyle ihale alıcıları tarafından ödenen 297 bin 293,54 doların, yapılan sıra cetvellerinde Fon'a ayrılmış olup sıra cetvellerinin kesinleşmemesi nedeniyle bu tutarın tevzi hesaplarda beklediği bildirildi. 19 Ocak 2005 tarihli protokol şartları çerçevesinde grubun TMSF'ye 30 Nisan 2011 itibariyle 752 milyon 57 bin 333 dolar nakit, 35 milyon 111 bin 704 dolar gayrinakit olmak üzere toplam 782 milyon 169 bin 37 dolar borcu bulunduğu belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmsf-muteahhitlige-el-atiyor_87196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!