Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rotterdam’ın En Güzel Yapısı Mevlana Camii

Rotterdam’ın En Güzel Yapısı Mevlana Camii

Zaman Gazetesi
1 Rotterdam’ın En Güzel Yapısı Mevlana Camii Projesi Hollandalı mimar Bert Toorman
tarafından yapılan Mevlana Camii,
2001 yılında ibadete açıldı.

br/> Hollanda’nın Rotterdam kentinde halk arasında yapılan bir ankette, Diyanet Vakfı’na bağlı Mevlana Camii, ‘kentin en güzel binası’ seçildi. Rotterdam Enformasyon Merkezi’nin düzenlediği ankette, çok az oy farkıyla Erasmus Köprüsü ikinci seçilirken, kentin tarihî yapılarından Beyaz Ev ile belediye binası üçüncü ve dördüncü oldu.

Merkezden verilen bilgiye göre, Mevlana Camii’nin en güzel bina seçilmesinde, binanın süslenme biçiminin çekiciliği, kent mimarisine uygunluğu ve kentin misafirperverlik ve dostluk anlayışına sembol oluşturması etkili oldu. Projesi Hollandalı mimar Bert Toorman tarafından yapılan Mevlana Camii, 2001 yılında ibadete açılmıştı.

Pastel renkli hazır betondan inşa edilen caminin üst kubbesi ve iki minaresi ile iç düzenlemesi Osmanlı mimari özelliklerini taşıyor. Cami, ibadet yeri olmanın ötesinde sunduğu hizmetlerle sosyal ve kültürel merkez özelliğiyle öne çıkıyor. Sinemacı Theo van Gogh’un 2004 yılında öldürülmesinden sonra, ülkede Müslümanlara karşı başlatılan saldırı dalgası sırasında bu camiyi kundaklama girişimi başarısız olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rotterdamin-en-guzel-yapisi-mevlana-camii_44078.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bu camide cami kısmı üst kata yapılmış. Engelli bir kişi olarak bu camiyi beğendiğim söylenemez. Çünkü en insani yapılar merdivensiz yapılardır. Kaldı ki söz konusu yapı cami ise bütün insanların, özürlü ve yaşlıların da gideceği bir yer olduğu düşünülmeliydi. Ama malesef bir kat daha kazanma huyumuzu elin memleketinde dahi bozmamış camiyi bile iki-üç katlı yapma girişiminde bulunmuşuz. Bir de bunun üstüne bu mimari ayıbı rotterdamın en güzel binası olarak seçme gafletinde bulunuyor, kendimizi kandırıyoruz. Yazık. Yazık Bize. Çok yazık. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!