Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ruhsat Harçlarındaki Artış Yapı Sektörünü Etkiler

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GİMD) Başkanı Rıdvan Köksüzer, ruhsat harçlarının arttırılmasının 2005 yılında yapı sektörünü olumsuz etkil

Ticaret



b>Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GİMD) Başkanı Rıdvan Köksüzer, ruhsat harçlarının arttırılmasının 2005 yılında yapı sektörünü olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Köksüzer yaptığı açıklamada, ekonomide ciddi krizlerin yaşandığı yılların ardından 2004 yılında inşaat sektöründe geleceğe ilişkin umut veren bir kıpırdama olduğunu belirtti. Sektörde 1999 ile 2004 yılları arasında ciddi bir küçülme yaşandığını savunan Köksüzer, 2004 yılında başlayan yatırımlardaki artış sonrasında 2005 yılına umutlu girdiklerini kaydetti.

Köksüzer, 2005 yılı için ruhsat harçlarında yapılan artışın sektörle ilgili kesimleri endişelendirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu yıl için umutlu olmakla birlikte, ruhsat harçlarının arttırılmasının sektörü olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyoruz. Yapı denetim, ruhsat proje, iskan ve SSK primleri neredeyse inşaat bedelinin yüzde 20’sini oluşturuyor. Yani daha inşaata başlamadan devlete büyük bir bedel ödenmesi, sektörün gelişimini olumsuz etkiliyor.”

Köksüzer, devletin düşük gelirli vatandaşlara yönelik olarak yapmayı planladığı konutların sektörde faaliyet gösteren işletmeleri olumsuz etkileyeceği yönündeki görüşlere katılmadığını vurguladı. İşsizliğin en büyük sorun olduğu Türkiye için en önemli istihdam kaynağı olan inşaat sektörünün aynı zamanda ekonomiye lokomotiflik yapan sektörlerden biri olduğuna dikkati çeken Köksüzer, sektörde yaşanan sorunlara duyarlı olunmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ruhsat-harclarindaki-artis-yapi-sektorunu-etkiler_22430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!