Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rusya'da Atıklardan Enerji Üretecek Tesise Yenigün İmzası

Yenigün İnşaat, 5 milyon Moskovalı’nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin yapımını üstlendi. Rusya’nın güçlü gruplarından AGC-1 ile sözleşme imzalayan Yenigün tarafından kurulacak tesiste, 700 bin ton atık işlenerek 1,5 milyon Moskovalı’nın elektrik ihtiyacı karşılanacak.

yapi.com.tr
Rusya'da Atıklardan Enerji Üretecek Tesise Yenigün İmzası

Türk müteahhitlerinin en önemli geleneksel pazarlarından Rusya yeniden hareketlendi. ENR-Dünyanın En Büyük Uluslararası 250 müteahhidi listesinde yer alan ve Türkiye’nin uluslararası pazarda faaliyet gösteren firmalarından biri olan Yenigün İnşaat, Rusya’nın önde gelen şirketlerinden Alternative Generating Company-1 (AGC-1) ile Moskova için planlanan yeni atık yönetim sisteminde önemli bir adımı hayata geçirecek.

YENİGÜN, AGC-1 ile “Atıktan Enerji Üretim Tesisi” inşa etmek üzere 2 Ağustos’ta sözleşme imzaladı. Rusya’nın atık yönetiminde çevreci bir hassasiyetle çağdaş bir dönüşüm başlattığını kaydeden Yenigün İnşaat CEO’su Fikret Yenigün, “Dünyanın en büyük başkentleri arasında yer alan Moskova’da bu önemli projeyi üstlenmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Yenigün; “Bu proje, atık yönetimi alanındaki yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanması bakımından önemli bir adım. Bu tesis, aynı kapsamda Moskova bölgesinde önümüzdeki 4 yılda inşa edilecek 4 tesisten biri olacak. Buralardan elde edilecek enerji, Moskova ve çevresindeki çok sayıda çöp depolama alanının kapatılmasını sağlayarak kentin atık yönetiminin optimize edilmesine yardımcı olacak. Her tesis, 5 milyon insanın yılda yarattığı yaklaşık 700 bin ton kalıntı atığı işleyecek ve 75 MW elektrik üretecek. Bölgede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı bu tesislerden sağlanacak” açıklamalarında bulundu.
Yenigün’ün önümüzdeki günlerde başlayacağı ve projenin ilk aşaması olan katı yakıt deposu inşaatı 2022 yılında tamamlanacak.

*

YENİGÜN hakkında
Türkiye’nin en köklü uluslararası müteahhitlerinden biri olan YENİGÜN, 1973 yılında kuruldu. Yarım asra yaklaşan güçlü deneyimiyle YENİGÜN, taahhüt işlerinin yanı sıra gayrimenkul geliştirme, enerji, turizm ve otel işletmeciliği gibi farklı alanlarda küresel ölçekte projeler yürütüyor. YENİGÜN İnşaat, üst yapı projelerinde bir taraftan toplu konut, lüks konut, ticari / kurumsal binalar, oteller ve turizm tesisleri inşa ederken,  birçok ulaşım, kentsel altyapı, endüstriyel yapılar ve enerji projelerine de imza atıyor. YENİGÜN, Türkiye dışında başta Rusya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde havaalanları, otoyollar, metro ve raylı sistemler, boru hatları, arıtma tesisleri, hidroelektrik santralleri, üretim tesisleri ve petrokimya kompleksleri inşa etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rusyada-atiklardan-enerji-uretecek-tesise-yenigun-imzasi_174372.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!