Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Saatlik İşgücü Maliyet ve Saatlik Kazanç Endeksi Tırmanışta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında, üçer aylık dönemler itibariyle yayımlanacak 2008 temel yıllı ''İşgücü Maliyeti Endeksi'' 2010 yılı 4. dönem yayımlandı. Buna göre, kazanç ve kazanç dışı işgücü maliyeti kalemlerinin tümündeki saatlik değişimi gösteren 2008 temel yıllı saatlik işgücü maliyeti endeksi,

yapi.com.tr / AA
Saatlik İşgücü Maliyet ve Saatlik Kazanç Endeksi Tırmanışta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında, üçer aylık dönemler itibariyle yayımlanacak 2008 temel yıllı ''İşgücü Maliyeti Endeksi'' 2010 yılı 4. dönem yayımlandı. Buna göre, kazanç ve kazanç dışı işgücü maliyeti kalemlerinin tümündeki saatlik değişimi gösteren 2008 temel yıllı saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2010 yılı 4. döneminde kapsanan tüm sektörlerde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 artış gösterdi.
    
Sektörel olarak incelendiğinde endeks değerlerindeki yıllık artış oranı, sanayi sektöründe yüzde 10,1, inşaat sektöründe yüzde 11 ve hizmet sektöründe yüzde 10,2 yükseldi. Saatlik işgücü maliyeti endeksinde ise 2010 yılı 4. döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış yüzde 19,4 ile mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler sektöründe gerçekleşti.
    
Bu dönemde saatlik kazanç endeksi de 2009'un aynı dönemine göre yüzde 10,3 artış gösterdi. Sektörel olarak bakıldığında, endeks değerlerindeki yıllık artış oranları sanayi sektöründe yüzde 10,3, inşaat sektöründe yüzde 11,3 ve hizmet sektöründe ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. Saatlik kazanç endeksinde 2010 yılı 4. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış yüzde 19,2 ile ulaştırma ve depolama sektöründe oldu.
    
Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 arttı. Endeks değerleri sektörel ayrımda incelendiğinde, sanayi sektöründe yüzde 9,5, inşaat sektöründe yüzde 10,1 ve hizmet sektöründe yüzde 9,8 oranlarında yıllık artış gözlendi. Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde, 2010 yılı 4. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış yüzde 26 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektöründe yaşandı.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/saatlik-isgucu-maliyet-ve-saatlik-kazanc-endeksi-tirmanista_86331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!