Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sabah Avrupa, Akşam Anadolu Yakası Suları Kirli

İstanbul Boğazı'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tekneyle yapılan temizleme çalışmaları, kirliliğin sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında arttığını ortaya çıkardı.

yapı.com.tr/aa
Sabah Avrupa, Akşam Anadolu Yakası Suları Kirli

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deniz yüzeyi temizleme teknesinin İstanbul Boğazı’nı temizlemek için iskele ve koylardaki çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Yapılan çalışmalarda, kirliliğin sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında daha yoğun olduğunun görüldüğü ifade edilerek, teknenin boğazın her iki yakasında yer alan koy ve iskelelerin yüzeyindeki vatandaşların denize bilinçsizce attıkları pet şişe, naylon poşet, ambalaj atıkları ile denizde oluşan strafor ve bitki atıklarını temizlediği kaydedildi.

Haftanın altı günü yapılan temizlik çalışmasında özellikle boğazda kirliliğin lodosa ve akıntıya bağlı olarak belirli saatlerde arttığı belirtilerek, Pendik Liman İçi ve Maltepe Dragos, Kadıköy Sahil Bölgesi, Haydarpaşa Feribot İskelesi ve Beykoz çevresinin lodostan en fazla etkilenen bölgeler olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Yağışlı havalarda Kadıköy Kurbağalıdere mevkii, Yenikapı Liman İçi, İstanbul Boğazı Anadolu Yakası’nda Kuleli Çengelköy’de kirliliğin artış gösterdiği belirtilerek, Avrupa yakasında ise Kuruçeşme, Büyükdere, Kireçburnu, Tarabya, Eminönü Karaköy İskelelerinin bulunduğu bölgeler, Kasımpaşa Sosyal Tesisleri Bölgesi, Alibeyköy Deresi’nin Haliç’e karıştığı yer ve Haliç içerisindeki Ada bölgeleri çevresi İstanbul’un hava şartlarına göre en yoğun deniz yüzeyi atığının toplandığı bölgeler olarak gözlemlendi.

Tekne sabah saatlerinde özellikle kirliliğin yoğun olarak birikim gösterdiği Karaköy Salıpazarı, Kabataş, Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy ve Aşiyan Burnu arasındaki bölgeleri temizliyor. Öğleden sonra ise Kandilli, Vaniköy, Kuleli, Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Paşa Limanı, Üsküdar, Salacak Sahili ve Sarayburnu kirliliğin yoğun olduğu yerler.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/sabah-avrupa-aksam-anadolu-yakasi-sulari-kirli_111119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!