Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sağlıklı Kent İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan “Sağlıklı Kentler Platformu”nun ilk toplantısında, İzmir’in EXPO ve sağlık temasını İzmir’in gündeminde tutacaklarını söyledi.

izmir.bel.tr
Sağlıklı Kent İzmir

br/> İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan “Sağlıklı Kentler Platformu”nun ilk toplantısında, İzmir’in EXPO ve sağlık temasını İzmir’in gündeminde tutacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen 72 kurum ve kuruluşun katılımıyla oluşturulan “Sağlıklı Kentler Platformu” ilk toplantısını, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı kapsamında kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çağrısıyla İzmir’deki çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla hayata geçen Sağlıklı Kentler Platformu’nun toplantıları 23-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Toplantıların ilkinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in sağlık konusunda açılım yapabilecek bir kent olduğunu söyledi. İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde ilk yardımla ilgili bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde de sağlık teması işleyeceğiz ve orayı sağlık müzesi haline getireceğiz. EXPO 2015’in temasını ‘sağlık’ olarak belirlemiştik. Bu nedenle EXPO’yu ve sağlığı İzmir’in gündeminde tutacağız. Kurulduğu günden bu yana her zaman ‘sağlık merkezi’ olan İzmir, Sağlıklı Kentler Birliği projesi ile EXPO iddiasını daha da güçlendirecek” dedi. Sağlıklı Kentler Platformu’nun, İzmir’deki çalışmaların mutfağı olacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, kentin her yönüyle sağlıklı olması kadar, sağlık pastasından daha fazla pay alması için çalışacaklarını söyledi.

Toplantıya katılan Sağlıklı Kentler Platformu üyelerine bir sunum yapan Sağlıklı Kentler Projesi Koordinatörü Yeşim Müderrisoğulu, DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı’na üyelik için gerekli şartların bir bir yerine getirildiğini açıkladı. Müderrisoğlu, “Öncelikle ulusal birliğe üye olduk. Sağlıklı Kent Proje Ofisimizi hazırladık. Politik taahütümüzü de yerine getirdikten sonra, sıra kentin sağlık profilini çıkarılmasına geldi. Projeye destek için İzmir’deki sivil toplum örgütlerine yapılan çağrıya yanıt veren yaklaşık 39 sivil toplum örgütü, Vilayet’e bağlı çeşitli müdürlükler, belediye şirketleri ve ilçe belediyelerinin katılımı ile toplam 72 farklı kurum ve kuruluşun katılımı ve desteğiyle tüm verileri hızlı bir şekilde derleyerek, 2008’e kadar mevcut durumu tespit etmeyi amaçlıyoruz. Daha sonra da şu an 4. fazı devam eden Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Kent Projesi’nin 5. fazına üye olmak için girişimlerimize başlayacağız” dedi.

Sağlıklı Kentler Platformu’nda tüm katılımcıların grup grup bilgilendirilmesinden sonra önümüzdeki hafta, tüm temsilcilerin katılacağı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda platformda yer alacak çalışma grupları, grup yürütücüleri ve iletişim kurulu da belirlenecek.

Toplantıya kimler katıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısına Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Yıldız Sezgin, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi İdari Koordinatörü Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis üyesi Prof.Dr. Erol Dizgar, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Erhan İçöz, Jeoloji Mühendisleri İzmir Şube Saymanı Sabri Yıldırım, Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Cingöz, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Emrah Erginer, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı dişhekimi İlkay Karademirci Ülkü ve İzmir Eczacılar Odası’nı temsilen Orhan Tan katıldı.

Nasıl “Sağlık kent” olunur?
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kent ve kentli sağlığını yoğun biçimde çalışma alanına alan Dünya Sağlık Örgütü; yoksulluk, şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta ve genç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar ve göçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması, katılımcı çalışmaların eksikliği ve eşitsizlik ile sürdürülebilir gelişme konusuna ciddi şekilde eğilme ihtiyacı şeklinde sıralanabilecek sağlık alanında büyüyen tehditleri vurgulayarak, bu konuların iyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı Kentler Birliği ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin “daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarından eşit biçimde yararlanmasını hedefliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saglikli-kent-izmir_55430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!