Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SAHA Studio'nun Aydınlatması Tepta'dan

Türkiye’nin sanat üretimini destekleyen SAHA Derneği, sanatçı ve küratörlere yönelik bir stüdyo programı başlatarak, yeni bir mekân kurdu. Yeni kurulan mekân, “SAHA Studio”nun aydınlatmasını TEPTA Aydınlatma üstlendi.

yapi.com.tr
SAHA Studio'nun Aydınlatması Tepta'dan

Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmayı amaçlayan ve bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek veren SAHA Derneği, SAHA Studio açılışını gerçekleştirdi. Çeşitli ülkelerden ve alanlardan sanatçıların üretim, araştırma ve etkileşim ortamlarını geliştirmeye odaklanacak olan SAHA Studio’nun aydınlatmasını TEPTA üstlendi. 

Beyoğlu, Sıraselviler Caddesi üzerinde yer alan SAHA Studio, 350 metrekarelik alanda çalışmalarını sürdürecek. Mimar Zeynep Tümertekin tarafından projelendirilen, SAHA Studio’nun tüm genel aydınlatmasını gerçekleştiren TEPTA, projede toplam 70 adet ray spot kullandı. 18 Wolt ve 3000 Kelvin değerindeki spotlar, LED teknolojisine sahip. Sıcak-beyaz bir ışık yayan spotlara, lineer armatürler eşlik ediyor.

Tek kata yayılan SAHA Studio, özel çalışma alanları, sergi ve atölye köşeleri, kütüphane ve alanın ortasında yaratılan, cam bölmeler ile ayrılan toplantı odası ile minimalist bir tarzda tasarlandı. Mekanın odağını oluşturan toplantı odasında TEPTA Aydınlatma’nın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü İtalyan marka LineaLight Group markasının Skate isimli tasarımı kullanıldı. Beyaz, camdan tasarlanan Skate aydınlatma, yalın çizgisiyle, minimalist özenle projelendirilen SAHA Studio’nun genel hatlarına başarılı bir şekilde adapte oldu. TEPTA’nın proje ekibinin süpervizyonluğu ile SAHA Studio’ya özel projelendirilen mekanda genel alanların yanında giriş  ve  teras gibi özel alanlara yönelik aydınlatma çözümleri de sağlandı.

SAHA Derneği, sanatçı, küratör ve eleştirmenleri ağırlayacağı bu mekân ve programla mevcut ekosistemin ihtiyaçlarına cevap verip, sanat profesyonellerinin küresel ağlarla bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Dernek, proje kapsamında sanatçılara çalışma ortamı ve küratöryel desteğin yanı sıra projeleri için üretim, araştırma ve sunum bütçesi sağlayacak. Bunun yanında altı aylık program boyunca danışmanlık, geribildirim, yurtdışı seyahat ve birlikte öğrenme programları düzenlenecek.

SAHA Studio’ya kalıcı sponsorluk desteği vererek sanat ve sanatçının yanında yer alan TEPTA, kültür ve sanat mekanlarının en doğru şekilde aydınlatılması gerektiği felsefesinden yola çıkarak, gerek teknik gerekse dekoratif aydınlatma alanında geniş bir ürün seçkisi sunuyor.

Fotoğraflar: Elif Kahveci

http://www.yapi.com.tr/haberler/saha-studionun-aydinlatmasi-teptadan_174694.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!