Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakarya' da Kalıcı Konutların Maliyeti Açıklandı

Sakarya’da uzun zamandır merakla beklenen kalıcı konut maliyetleri açıklandı. Depremde evleri yıkılan hak sahipleri için yapılan konutların

Zaman



b>Sakarya’da uzun zamandır merakla beklenen kalıcı konut maliyetleri açıklandı.

Depremde evleri yıkılan hak sahipleri için yapılan konutların fiyatları metrekare büyüklüklerine göre hesaplandı. Buna göre, depremzedeler 12 milyar 800 milyon lira ile 15 milyar 637 milyon lira arasında ödeme yapacak. 2 yıl ödemesiz olan fiyatlar 20 yılda eşit taksitler halinde ödenecek.

Sakarya Valisi M. Cahit Kıraç, Bayındırlık İl Müdürü Yusuf Ziya Zakzeki ile birlikte yaptığı açıklamada, depremden sonra yeni yerleşim birimi olan Karaman ve Camili bölgesinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca 3 bin 420, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi’nce 3 bin 572 ve çeşitli kurumlar tarafından da bin 236 hibe olmak üzere toplam 8 bin 228 konut yaptırıldığını belirtti. Vali Kıraç, söz konusu konutların yanı sıra yine Başbakanlık Proje Uygulama Birimi’nce bin 276 işyeri yaptırılarak, kurayla hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Kıraç, kalıcı konutların borçlandırmaya esas maliyet hesaplarına, altyapı bedelleri ve çevre düzenlemesi ile ilgili harcamaların dahil edilmediğini, sadece arsa ve üst yapı bedellerinin dahil edildiğini aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakarya-da-kalici-konutlarin-maliyeti-aciklandi_13780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!