Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakarya'nın Tarihi Sembolü 'Çark' Yeniden İnşa Ediliyor

Sakarya'nın tarihi sembollerinden biri olan ve kentin en ünlü caddesine ismi verilen tarihi "çark" yeniden yapılıyor. Sapanca Gölü'nden gelen suyu şehre yönlendirmesi amacıyla yapılan çark, Sakarya'nın sembollerinden biri olmuştu.

Zaman Gazetesi
Sakarya'nın Tarihi Sembolü 'Çark' Yeniden İnşa Ediliyor

akarya'nın tarihi sembollerinden biri olan ve kentin en ünlü caddesine ismi verilen tarihi "çark" yeniden yapılıyor. Sapanca Gölü'nden gelen suyu şehre yönlendirmesi amacıyla yapılan çark, Sakarya'nın sembollerinden biri olmuştu.

Zaman içinde isale hatlarının devreye girmesiyle kaldırılan çark, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin projesi ile yeniden şehre kazandırılıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 160 bin metrekarelik alan üzerinde oluşturulan Kent Park'ta, 16 metre çapında 2 metre genişliğinde inşa edilecek tarihi çark projesinin 2009 yılı Şubat ayında bitirilmesi hedefleniyor. Köklü bir medeniyetin mensupları olarak tarihe sahip çıktıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Bir ülke güçlü bir ekonomiye sahip olabilir. Büyük bir nüfusa hatta geniş bir yüzölçümüne de sahip olabilir. Fakat sadece bu özellikler bir ülkenin güçlü bir ülke olmasına yetmez. Eğer kendi tarihimize sahip çıkmıyorsak, köklerimizi keşfetmiyorsak, medeniyetimizin önemini fark edemiyorsak güçlü olamayız. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz" dedi. Bu arada Kent Park göletinin ve park içerisindeki yeşil alanların su ihtiyacını karşılaması için yaptırılan tarihî çarkın yanında ayrıca su kulesi de yapılıyor. Su kulesi ise 12,5 metre yüksekliğinde olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakaryanin-tarihi-sembolu-cark-yeniden-insa-ediliyor_64320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!