Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakin Şehir Seferihisar'dan Sakin Festival

Dünyada küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası 'cittaslow (sakin şehir)' ağına üye olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, yaşama geçirmeye çalıştığı 'sakin şehir' konseptini, aynı adlı festivalle renklendirecek.

yapi.com.tr / AA
Sakin Şehir Seferihisar'dan Sakin Festival

Dünyada küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası 'cittaslow (sakin şehir)' ağına üye olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, yaşama geçirmeye çalıştığı 'sakin şehir' konseptini, aynı adlı festivalle renklendirecek. Seferihisar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Sakin Şehir Kentler Birliği'nin Türkiye'den ilk üyesi olan Seferihisar'da 25-26 Eylül'de 'Sakin Şehir Festivali' yapılacak.
    
Kentlerin kendi kimliklerini, özelliklerini, tarihlerini ve yaşam tarzlarını korumalarını ve ön plana çıkarmalarını destekleyen 'sakin şehir' felsefesi doğrultusunda hazırlanan festivalle, küresel dünyanın dayattığı üretim ve özellikle de tüketim hızına, kendi hızıyla karşı duran Sakin Şehir uygulamalarının paylaşılarak, hareketin Türkiye'de yayılması için kişileri ve kurum ve kuruluşların eyleme teşvik edilmesi amaçlanıyor.
    
Yerel lezzetleri, yerel zanaatleri ve sanatları, sadece eskilerin hatırlayabilecekleri kavramlar olmaktan çıkararak farkındalık yaratmanın ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda çevrenin ve doğanın daha çok korunması, ona değer verilmesine katkıda bulunulmasının da hedeflendiği festivalde, 'organik şarapçılık', 'yavaş işletmecilik' gibi 'sakin şehir' felsefesine uygun ekonomik değerlendirmelerin yapılacağı programların yanı sıra 'sahil temizleme', 'yoga', 'petank turnuvası' gibi sosyal ve sportif etkinlikler gerçekleştirilecek.
    
''Sakin Şehir Seferihisar'' filminin galası da yapılacak
    
'Sürdürülebilir yaşam' temalı film gösterimlerinin de yer alacağı festivalde, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın Seferihisar için özel olarak çektiği 'Sakin Şehir Seferihisar' adlı belgesel filmin gala gösterimi de yapılacak.
    
Festival, Sığacık Körfezi'nde kurulması planlanan ancak Seferihisar Belediyesi'nin öncülüğünü yaptığı sivil toplum tarafından denizin kirleneceği ve 'sakin şehir' kriterlerine aykırı olduğu için karşı çıkılan orkinos balık çiftliğine karşı bir etkinliğe de sahne olacak. Bu çerçevede, açılış günü 'Orkinoslara Hayır' adıyla bir yüzme etkinliği düzenlenecek.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/sakin-sehir-seferihisardan-sakin-festival_82673.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!