Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Salı Pazarı Taşınıyor

İstanbul'un semt pazarlarının en ünlülerinden Kadıköy Salı Pazarı, yerine yapılacak olan katlı otopark ve çevre düzenlemesi için kaldırılıyor.

Milliyet Gazetesi
Salı Pazarı Taşınıyor

stanbul'un semt pazarlarının en ünlülerinden Kadıköy Salı Pazarı, yerine yapılacak olan katlı otopark ve çevre düzenlemesi için kaldırılıyor. Katlı otopark için bugün ihale yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pazarcıların mağdur olmaması için yeni pazar yeri arıyor.

Bir semt pazarından çok fuar alanını andıran ve binlerce kişinin uğrak mekanı haline gelen Kadıköy'deki Salı Pazarı'nın yerine yapılacak olan katlı otopark ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi bugün yapılacak. Pazarın kurulduğu Kadıköy Kuşdili Mevkii, 6 Pafta, 1 Ada, 52-53-66-67 parsellerde yapılacak katlı otopark, açık-kapalı pazaryeri, kültür sanat eğlence yapısı yap-işlet-devret yöntemiyle ihale edilecek.

Tahmini maliyet 31 milyon YTL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) ihalede projeyi üstlenecek kuruluş, işi 30 ayda tamamlayacak ve 30 yıl işletmesini elinde bulunduracak. Yapılan duyuruda ihalenin pazarlık usulüne göre yapılacağı ve tahmini yatırım maliyetinin 31 milyon YTL olduğu belirtildi. İBB Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, projenin tamamlanmasından sonra da düzenlenen alanda pazarcılar için yer hazırlanacağını söyledi.

Düzenlenecek yerde daimi pazaryerinin de bulunacağını açıklayan Yanardağ, şu bilgileri verdi: "Zemin ve zeminaltı otopark, zemin ve zeminaltı pazar yeri, afet koordinasyon merkezi, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, acil durumlar için helikopter pisti yapılacak. Bu projeyle 50 bin metrekare alan düzenlenecek. Pazar için ise 5 bin 400 metrekarelik alan ayrıldı."

Trafik sorunu da çözülecek
Kadıköy Belediyesi de Salı Pazarı'nın bulunduğu alanın düzenlenmesini istiyor. Bu projenin trafik sorununu da çözeceğini belirten yetkililer, "Kadıköy, Salı Pazarı yüzünden yaşanamaz bir yer haline geliyor. Hem görüntü kirliliği var, hem de çöp deryası oluşuyor" dediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sali-pazari-tasiniyor_47991.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!