Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanal Mimarlık Müzesi'nde Yeni Sergi: "Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama"

Sanal Mimarlık Müzesi’nin yeni sergisi "Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama" www.mimarlikmuzesi.org'da açıldı.

yapi.com.tr
Sanal Mimarlık Müzesi'nde Yeni Sergi: "Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama"

anal Mimarlık Müzesi’nin yeni sergisi “Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama" www.mimarlikmuzesi.org'da açıldı.

İTÜ Mimarlık Fakültesi lisans programında Prof. Dr. Turgut Saner'in verdiği "İlkçağ ve Bizans Mimarlığı" dersinin bir ürünü olan “Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama” sergisi, tüm yarıyıl boyunca Bergama'ya odaklanan ve bir haftasonu gezisiyle Bergama'yı gözlemleyen mimarlık öğrencilerinin, 2006 - 2007 bahar yarıyılındaki dersleri kapsamında Antik Bergama kenti ve yapılarına ilişkin hazırladıkları sunuşlara dayanıyor. Sergi, Bergama’yı benzer antik kentlerle yapılan karşılaştırmalarla ve günümüzden katılan bakışla zengin bir perspektiften ele alıyor.

“Mimarlık Öğrencilerinin Bakışıyla Antik Bergama” için öğrenci çalışmaları, konulara bağlı olarak gruplar halinde düzenlenmiş, ancak her konu grubu içinde her öğrencinin ayrı katkısının ve yorumunun olması öngörülmüş. Paftaların birlik içinde bir etki bırakması ise mimar Cem Kozar’ın tasarımıyla sağlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanal-mimarlik-muzesinde-yeni-sergi-mimarlik-ogrencilerinin-bakisiyla-antik-bergama_59239.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!