Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanatçılar Parkı Açıldı

Beşiktaş Belediyesi'nin Akatlar'da 48 bin metrekare alan üzerine yaptığı Sanatçılar Parkı, dün törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan Beşik

Hürriyet
Sanatçılar Parkı Açıldı

b>Beşiktaş Belediyesi'nin Akatlar'da 48 bin metrekare alan üzerine yaptığı Sanatçılar Parkı, dün törenle açıldı.
Törende bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ‘‘Belediyemiz, yedi sanat dalında topluma mal olmuş, yaşayan ve aramızdan ayrılan sanatçıları gelecek kuşaklara anlatmak ve ölümsüzleştirmek için bu parkı hazırladı’’ dedi.

Edebiyat, resim, müzik, mimari, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi sanat dalında etkinlikler düzenlenmesi planlanan parkta, bu dallarda önde gelen 250 sanatçının rölyef, büst, heykel ve el izleri sergilenecek. Sanatçıların isimleri 30 bin semt sakiniyle yapılan anketler sonucunda belirlendi. Parkın açılışına 250 sanatçıdan sadece 7 sanatçının rölyefi, 14 sanatçının büstü, 26 sanatçının el izi yetişti. Diğerleri önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Dün yapılan açılışa Adile Naşit, Mimar Sinan, Abidin Dino, Safiye Ayla, Muhsin Ertuğrul, İlhan Koman, Orhan Kemal, Sadri Alışık, Zeki Müren, Kemal Sunal, Bedia Muvahhit, İbrahim Çallı, Kuzgun Acar, Türkan Şoray, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Şükran Güngör, Zühtü Müridoğlu, Barış Manço, Yahya Kemal Beyatlı, Halide Edip Adıvar, Sedat Hakkı Eldem, Emin Onat'ın rölyef ve büstleri büyük ilgi çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanatcilar-parki-acildi_4699.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!