Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanatın En Güçlüleri

Art Review Dergisi, her yıl ekim ayında olduğu gibi bu yıl da sanat dünyasının en etkili 100 ismini seçti. Listenin zirvesinde Londra’daki Serpentine Galerisi yönetilerinden Hans Ulrich Obrist, ikinci sırada ise New York Modern Sanat Müzesi yöneticisi Glenn D. Lowry var. Derginin editörü Mark Rappolt “Bu listede üst sıralarda yer alanlar, sürekli

Radikal Gazetesi
Sanatın En Güçlüleri

Art Review Dergisi, her yıl ekim ayında olduğu gibi bu yıl da sanat dünyasının en etkili 100 ismini seçti. Listenin zirvesinde Londra’daki Serpentine Galerisi yönetilerinden Hans Ulrich Obrist, ikinci sırada ise New York Modern Sanat Müzesi yöneticisi Glenn D. Lowry var. Derginin editörü Mark Rappolt “Bu listede üst sıralarda yer alanlar, sürekli değişen dünyaya ayak uyduranlar ve onunla baş etmeyi bilenlerdir” diyor.

Genelde küratör ve müze yöneticilerinin üst sıralarda yer aldığı listenin geçen yılki bir numaralı ismi, sanatçı Damien Hirst, bu yıl 48. sıraya inmiş vaziyette. İsveç doğumlu sanat eleştirmeni ve Serpentine Galerisi yönetici yardımcısı Hans Ulrich Obrist’in hemen ardından ikinci sırada New York Modern Sanat Müzesi yöneticisi Glenn D. Lowry yer alıyor. Listenin gedikli isimlerinden Tate Müzesi’nin yöneticisi Sir Nicholas Serota ise üçüncü sırada. Dördüncü Frankfurt’taki Portikus sergi merkezinin direktörü Daniel Birnbaum, beşinci Gagosian galerilerinin sahibi Amerikalı Larry Gagosian, altıncı sırada ise Venedik’te iki müze birden açan Fransız koleksiyoncu Francois Pinault var.

Listedeki en iyi dereceye sahip sanatçı ise 10. sırada yer alan Amerikalı heykeltraş ve fotoğrafçı Bruce Nauman. Nitekim Nicholas Serota, konuyla ilgili açıklamasında sanat dünyasına yön verenlerin, artık sanatçılardan çok küratörler olduğunu söyledi. Yüz ismin yer aldığı listede Türkiye’den kimse yer almıyor.(Independent)

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanatin-en-gucluleri_73415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!