Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanayi Ciro Endeksi Ağustos'ta Önceki Yıla Göre Yüzde 29,4 Arttı

Sanayi ciro ve sipariş endeksleri -Sanayi Ciro Endeksi, Ağustos ayında geçen yılı aynı ayına göre, yüzde 29,4 arttı, bir önceki aya göre ise yüzde 0,1 azaldı

yapi.com.tr / AA
Sanayi Ciro Endeksi Ağustos'ta Önceki Yıla Göre Yüzde 29,4 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2011 dönemine ilişkin 'Sanayi Ciro ve Sipariş Endeksleri'ni yayımladı. Buna göre, Sanayi Üretim Anketi kapsamında yer alan imalat sanayi ile madencilik ve taşocakçılığı kısımlarında bulunan iş yerlerinden 2005=100 temel yıllı oluşturulan Sanayi Ciro Endeksi, Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,4 arttı, bir önceki aya göre ise yüzde 0,1 azalış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 27,8, imalat sanayi endeksi ise yüzde 29,4 artış kaydetti.
    
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre Ağustos ayında en yüksek artış, yüzde yüzde 49,2 ile enerjide görüldü.
İmalat sanayi alt sektörlerinin Ağustos ayında, 2010 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artışın yüzde 57,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 45,9 ile ana metal sanayi izledi.
    
Sipariş endeksi de yüzde 33,3 arttı
    
Avrupa Birliği düzenlemelerine göre, imalat sanayi kısmında sipariş ile çalışan faaliyetlerde bulunan ve Sanayi Üretim Anketi'nin kapsamına giren iş yerlerinden, 2005=100 temel yıllı oluşturulan Sanayi Sipariş Endeksi de Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,3 arttı, bir önceki aya göre ise yüzde 2,4 azaldı.
    
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre Ağustos ayında en yüksek artış yüzde 41,2 ile sermaye malı imalatında görüldü.
    
Sipariş Endeksinin Ağustos ayında, 2010 yılının aynı ayına göre değişim oranları incelendiğinde, imalat sanayi alt gruplarında en yüksek artış oranı yüzde 49,2 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bunu, yüzde 44,2 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı takip etti.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-ciro-endeksi-agustosta-onceki-yila-gore-yuzde-29-4-artti_89407.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!