Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 2,6 Arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 2,6 arttı.

yapı.com.tr/AA
Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 2,6 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sanayi ciro endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 2,6 artış kaydetti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, eylülde ağustos ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,2, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 2,6 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksinde, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 15,4 artış görüldü. Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında, eylülde geçen yılın aynı ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8 azalırken imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 16,1 yükseldi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında, eylülde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 6,3 ile enerjide gerçekleşti.


İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, eylülde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11,5 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 8,6 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması takip etti.

Eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 12 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 11,4 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve yüzde 11,3 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı izledi.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 5,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,5 yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-ciro-endeksi-yuzde-2-6-artti_138100.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!