Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

AB Sosyal Sorumluluk İstiyor

Sanayi Sektörü




Raporun, Sanayi Sektörü bölümünde öncelikle sanayi, üretim payı kapsamında değerlendiriliyor ve sanayi sektöründe gerçekleşen faaliyetlerin sonucu olarak ortaya çıkan sera gazı emisyonları üretim kaynaklı ve enerji kaynaklı olmak üzere iki başlık altında inceleniyor. Raporun bu bölümü, özellikle inşaat sektörünü yakından ilgilendiren çelik ve çimento üretimi konularına odaklanması anlamında önem taşıyor ve bu noktada rapor, demir-çelik, çimento ve rafineri sektöründe sürekli devam eden enerji verimliliği yatırımları ile önemli mesafeler kaydedildiğine vurgu yapıyor.

Rapor, bu başlık altında; Strateji, Politika ve Planlar, Hukuki Çerçeve ve Kurumsal Yapı, Finansman, Fiziki Yatırımlar ve Uygulamalar, Araştırma-Geliştirme, Veri ve Bilgi Sistemleri gibi alt başlıklara odaklanıyor. Hukuki Çerçeve ve Kurumsal Yapı alt başlığı kapsamında; "Enerji etütlerinin ve taramalarının sonuçları, sanayide enerji tasarrufu potansiyelinin en az yüzde 20 düzeyinde olduğunu belirtmektedir. Enerjiyi verimsiz kullanan ürünlerin satışının sınırlandırılması Enerji Verimliliği Kanunu ile hükme bağlanmıştır" ifadesine yer veriliyor.

Özellikle Finansman ile Veri ve Bilgi Sistemleri alt başlıkları kapsamında KOBİ’lere yönelik geliştirilen düzenlemeler aktarılıyor, bu anlamda KOSGEB’in rolüne yer veriliyor. Araştırma-Geliştirme kapsamında ise sanayi - üniversite işbirliğine ve TUBİTAK’ın programlarına değiniliyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-sektoru_96785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!