Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Sanayileşme, Karbondioksit Emisyonu ve Çevre Kirliliğini de Beraberinde Getiriyor''

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayileşmenin karbondioksit emisyonunu ve çevre kirliliğini beraberinde getirdiğini belirterek, enerji bağımlılığının ve buna bağlı olarak çevresel sorunların dünyayı yaşanmaz hale getirmeye başladığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Sanayileşme, Karbondioksit Emisyonu ve Çevre Kirliliğini de Beraberinde Getiriyor''

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayileşmenin karbondioksit emisyonunu ve çevre kirliliğini beraberinde getirdiğini belirterek, enerji bağımlılığının ve buna bağlı olarak çevresel sorunların dünyayı yaşanmaz hale getirmeye başladığını söyledi.

Özdebir, ''Bununla ilgili tedbirler alınması lazım. Enerji kaynaklarımızı, enerji ürettiğimiz yöntemleri çevreyle daha uyumlu ve sürdürülebilir hale getirmeliyiz'' dedi.

ASO Başkanı Özdebir, ASO'da düzenlenen Yenilenebilir Enerji Konusu Kümelenme Analizi Projesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugüne kadar insanların yaklaşımının doğadaki kaynakların sınırsız ve hiç tükenmeyeceği yönünde olduğunu anlattı. Özellikle sanayileşmenin beraberinde karbondioksit emisyonunu ve çevre kirliliğini getirdiğini ifade eden Özdebir, şöyle devam etti:

''Enerji bağımlılığı sorun olmaya ve dünyamızı yaşanmaz hale getirmeye başladı. Bununla ilgili tedbirler alınması lazım. Bunlardan bir tanesi enerji kaynaklarımızı, enerji ürettiğimiz yöntemleri çevreyle uyumlu, sürdürülebilir hale getirmek. Buradan yenilenebilir enerji kavramı diye bir kavram çıktı.

Enerji tarımı dediğimiz bir alan var ve kanoladan mazot üretmeye, alkoller üretip bunları yakıt olarak kullanmaya varan geniş bir yelpaze içeriyor. Enerji ormanı kavramı var, bu da ormanlar yetiştirip elde edilen ürünlerden ısı üretmek suretiyle enerji üretimi. Atıkların değerlendirilmesinden enerji elde edilebilir. Bu alanlar çeşitlendirilebilir.''

Toplantıda daha sonra, ''Ankara'da Yenilenebilir Enerji Konusunda Kümelenme Analizi'' çalışması ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda, şu görüşlere yer verildi:

''Yenilenebilir enerji kaynaklarında Ar-Ge çalışmalarına önem verilmeli ve şirketler bu konuda teşvik edilmeli, firmaların, yenilenebilir enerji konusunda çıkarılan teşviklerden yararlanması için gerekli altyapının hazırlanması, sağlanan teşviklerin daha etkin bir şekilde amaçlarına ulaşmasının sağlanması, yenilenebilir enerji altyapısı oluşturulması veya mevcut durumu geliştirmek amacıyla yapılacak araştırmalara destek verilmesi, düzenleyici kurumların belirsizlikleri ortadan kaldırması ve ilgili kurumların birlikte karar alabileceği bir platform oluşturulması.

Firmaların yenilenebilir enerji ile ilgili çıkan mevzuatlarla ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesi için destek verilmesi, yenilenebilir enerji ile ilgili çıkarılan ve çıkarılacak olan mevzuat ve yönetmeliklerin sektörün Türkiye'deki yapısına uygun olması.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayilesme-karbondioksit-emisyonu-ve-cevre-kirliligini-de-beraberinde-getiriyor_87790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!