Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sancaktepe Belediyesi'nden Kardeş Köy Projesi'ne Destek

İstanbul Sancaktepe Belediyesi tarafından Van’ın Erciş ilçesine bağlı Uncular, Kırkpınar ve Yetişen köylerinde yapılan köy konakları törenle hizmete açıldı.

yapi.com.tr
Sancaktepe Belediyesi'nden Kardeş Köy Projesi'ne Destek

Geçen yıl Erciş’te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ‘Kardeş Köy Projesi’ kapsamında ilçeye bağlı Uncular, Yetişen ve Kırkpınar köylerinde yapımı tamamlanan köy konaklarını hizmete açmak için Erciş’e gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yoğun kış şartlarının yaşandığı köylere giderek yapılan binaları tek tek hizmete açtı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: “Anadolu’nun her tarafından Trakya’dan İstanbul’a birçok büyük belediyemizden Van’a ve Erciş’e destek geldi. 4 köyümüzü depremden hemen sonra ziyaret etmiştik. Daha sonra köylerimizden gelen talepleri değerlendirelim dedik. Bu köylerimizdeki köy konaklarını kardeş köylerimize hediye ediyoruz. Çelikten yaptığımız binalar depreme dayanıklı olduğu gibi, büyük bir afette de burası toplanma bölgesi olaraktan kullanılabilir. Taziyelerde, cenazelerde, düğünlerde diğer programlarda da çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir salon. Giriş bölümünde de muhtarlık binamız var. Her köy konağında muhtarlık odası inşa etmiş olduk. Binalarımız köylerimize hayırlı olsun” dedi.

Uncular, Kırkpınar ile Yetişen köylerinde yaptırılan köy konaklarının her birinin 160 metrekare kullanım alanına sahip olduğu ve toplam 600 bin TL’ye mal olduğu kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sancaktepe-belediyesinden-kardes-koy-projesine-destek-_103591.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!