Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şanghay'dan Yola Çıkacak Tren, Londra'ya Kadar Gidecek

Bakan Yıldırım, salı günü Gürcistan'da temeli atılacak demiryolu projesinin tamamlanması ile Şanghay'dan çıkacak bir trenin hiç durmadan Hamburg'a hatta İngiltere'ye kadar gidebileceğini söyledi.

Zaman Gazetesi



ir dizi açılışa katılmak üzere Antalya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin demiryollarında önemli projeler yürüttüğünü söyledi. Bakan Yıldırım, salı günü Gürcistan'da temeli atılacak demiryolu projesinin tamamlanması ile Şanghay'dan çıkacak bir trenin hiç durmadan Hamburg'a hatta İngiltere'ye kadar gidebileceğini söyledi.

Demiryollarında çok önemli projeleri olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, "Önümüzdeki hafta salı günü Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun Gürcistan'da temelini atacağız. Üç ülkenin devlet başkanları bir araya gelerek temelini atacak. Bu demiryolu çok önemli. Uzakdoğu, Çin'den Batı Avrupa'ya uzanan tarihî İpek Yolu'nun en önemli Kafkas üzerindeki güzergâhını oluşturuyor. Buna, devam eden İstanbul'daki Marmaray hattını da kattığımızda, kesintisiz Şanghay'dan çıkan bir tren Hamburg'a kadar, hatta İngiltere'ye kadar gitme şansına sahip oluyor." diye konuştu.

Bakan Yıldırım ayrıca Ankara-İzmir, Ankara-Sivas-Erzurum ve Kars ile İstanbul-Edirne güzergâhında demiryolu projesi çalışmaları olduğunu hatırlatarak Ankara-Sivas etabının ihalesinin önümüzdeki yıl yapılacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanghaydan-yola-cikacak-tren-londraya-kadar-gidecek_57492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!