Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanko Park Suriye'den 'Taşıma Müşteri'yle Gelişecek

Sanko Holding ve Rönesans Holding, yüzde 50-50 ortaklıkla Gaziantep'te kurdukları Sanko Park Alışveriş Merkezi'ni 20 Mart'ta yatırımcıya kriz desteği ile açacak. Sanko Park, hem yatırımcılardan 2.5 ay boyunca kira almayacak hem de Suriye'den günde 600 ziyaretçi taşıyacak.

Referans Gazetesi
Sanko Park Suriye'den 'Taşıma Müşteri'yle Gelişecek

Sanko Holding ve Rönesans Holding, yüzde 50-50 ortaklıkla Gaziantep'te kurdukları Sanko Park Alışveriş Merkezi'ni 20 Mart'ta yatırımcıya kriz desteği ile açacak. Sanko Park, hem yatırımcılardan 2.5 ay boyunca kira almayacak hem de Suriye'den günde 600 ziyaretçi taşıyacak. Yapımına 2007 Eylül ayında başlanan ve 145 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen merkez, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olacak. 216 mağazanın bulunacağı merkezde, mağazaların ilk yıl cirolarının 150 milyon doları aşması bekleniyor. Yaklaşık 2500 kişiye istihdam sağlanması planlanan merkezde, sınır komşularıyla ticaretin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Sanko Park'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, küresel krizde bu büyüklükte bir yatırımı gerçekleştirmenin bölgeye önemli bir katma değer sağladığını belirtti.
 
Alışveriş için büyükşehire gidilmeyecek

Konukoğlu, Gaziantep'in bölgenin en önemli sanayi ve turizm şehri olduğunun altını çizerek, "Eskiden Gaziantepliler Suriye'ye giderdi, şimdi Suriye'den Gaziantep'e alışverişe geliniyor. Gaziantepliler düğünlerde derneklerde çok para harcarlar. Alışveriş için de büyükşehirlere giderler. Şimdi bu merkezle Gaziantep'te alışverişlerini yapacaklar. Kentte tek olmanın avantajını yaşayacağız" dedi. Konukoğlu, şu ana kadar merkezin yüzde 70'inin kiralandığını, açılışa kadar da yüzde 90 doluluk beklediklerini söyledi.

Özellikle büyükşehirlerdeki alışveriş merkezlerinin krizden olumsuz etkilendiğini hatırlatan Konukoğlu, kendilerinin ise kiralamada bir sıkıntı yaşamadığını vurguladı. Konukoğlu, "Sanko Park, Güneydoğu Anadolu'daki ilk ve en geniş mağaza olduğu için krizi hissetmedik. Ayrıca Gaziantep sanayi şehri ve potansiyeli çok yüksek. Kazandığını harcayan bir şehir" açıklamasında bulundu. Yatırımı tam zamanında yaptıklarını vurgulayan Konukoğlu, "Bölge esnafının zararı olmasın, Türkiye alışveriş merkezlerini hazmetsin diye bekledik. 3-4 yıl önce bu yatırımı yapsaydık bölge bunu hazmedemezdi" şeklinde konuştu.
 
Suriye'den günde 600 kişi taşınacak

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da 1.5 milyon nüfusa ve 5 bin sanayi kuruluşuna sahip Gaziantep'in bölgede çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Kriz nedeniyle mağazalara ilk yatırım desteği vereceğiz. Mağazalardan 2.5 ay boyunca kira ve sabit giderleri almayacağız. Markalar mağazalara yaptıkları yatırımı çıkarsınlar. 2 taraf da birbirine kolaylık yapsın ki yatırım artsın. Bu zincir bir yerde kırılmalıydı. Biz de zinciri kırdık. 2001'de de olumsuzluklar vardı. Fedakârlıklarla aşılmıştı."

Ilıcak, bir turizm acentesi ile de anlaştıklarını ve Suriye'den günde 600 kişiyi merkeze getireceklerini söyledi. Gaziantepli baklavacıları, kebapçıları da Sanko Park'ın içine almaya çalıştıklarını anlatan Ilıcak, onları Türkiye'ye açılmaya teşvik ettiklerini ifade etti.

Krizde outlet merkezlerinin satışlarını yüzde 10 oranında artırdıklarına dikkat çeken Ilıcak, bu da krizin bazı markalarda olduğunu gösterdiğini, bazı markaların ise yoluna büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Ilıcak, "Kendilerini üstte gören alışveriş merkezleri şimdi zor durumda. İstanbul'da bulunan Optimum Alışveriş Merkezimizde sırada bekleyen 110 tane marka var" dedi.

Alkaş/Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ise merkezde yıllık 9.5 milyonu aşkın ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. En iyi mağaza karmasını ortaya koyacaklarını vurgulayan Alkaş, "Gaziantep'te özellikle yeme-içme kültürü önemli. Buna çok dikkat ettik" dedi. Krize rağmen merkezde bir kiralama sıkıntısı yaşamadıklarının altını çizen Alkaş, merkezdeki metrekare fiyatlarının 10 euro ile 70 euro arasında değiştiğini anlattı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sanko-park-suriyeden-tasima-musteriyle-gelisecek_66216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!