Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şantiyelerde Bir İlkti

Türkiye'nin ilk kadın inşaat mühendisi Sabiha Güreyman vefat etti. Güreyman Anıtkabir ve TBMM inşaatlarında başkontrolörlük yaptı Türkiye'nin

Radikal
Şantiyelerde Bir İlkti

b>Türkiye'nin ilk kadın inşaat mühendisi Sabiha Güreyman vefat etti. Güreyman Anıtkabir ve TBMM inşaatlarında başkontrolörlük yaptı
Türkiye'nin ilk kadın inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilk kadın voleybolcusu Sabiha Gürayman, İzmir'de 93 yaşında öldü. Cumartesi günü Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Gürayman'ın önceki akşam hayatını kaybettiği açıklandı.
Manastır'da 1910'da doğan Gürayman, 1933'te Türkiye' nin ilk kadın inşaat mühendisi olarak Yüksek Mühendis Mektebi'nden mezun oldu. Bayındırlık Bakanlığı'ndaki çalışmaları sırasında birçok okul, köprü, hükümet konağı ve binanın yapımında çalıştı. Anıtkabir ve TBMM inşaatlarında başkontrolör olarak 10 yıl görev yaptı.
Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Kemer Köprüsü'nün ismi, ilçe halkının isteğiyle Gürayman'ı temsilen 'Kız Köprüsü' olarak değiştirildi. Servetini İTÜ Vakfı ve Fevzi Akkaya Temel Eğitim Vakfı'na bağışlayan Güreyman birçok şehit çocuğuna da burs sağladı. Güreyman, yarın Bostanlı Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/santiyelerde-bir-ilkti_2946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!