Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Santral Özelleştirmesine Karşı Zirvede Direniş!

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanmasına tepki gösteren enerji ve maden işçileri Milas Sodra Dağı’na çıktı.

yapi.com.tr
Santral Özelleştirmesine Karşı Zirvede Direniş!

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin özelleştirileceği kararının ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikalarının eylemleri aralıksız sürüyor. Daha önce Yatağan Termik Santrali önünde direniş çadırı kuran enerji ve maden işçileri, bu kez Milas’ta bulunan Sodra Dağı’na çıktı.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, Sodra Dağı eteklerindeki TOKİ konutları önünde toplanan yaklaşık bin işçi, “Direne direne kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barışta yok”, “Her yer direniş, her yer Yatağan” ve “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları attı.

Ellerinde Türk bayrakları ile 600 rakımlı dağa tırmanan işçiler, Atatürk posteri açtı. İşçilerin eylemine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Aydın Şube Başkanı Celalettin Çakmak ve Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu da destek verdi.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı açıklamada, “Enerji ve maden işçileri olarak kamu malımız olan santral ve kömür ocaklarımızı teslim etmeyeceğiz. İşimiz ve çocuklarımızın geleceği, halkımızın çıkarı için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık, bundan sonra da üretimden gelen gücümüzü kullanmakta dahil her şeyi yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Yıllardır özelleştirmeye karşı mücadele verdiklerini belirten Erçelik konuşmasına şöyle devam etti: “Sesimizi duyurmak için ne yapalım? İlla ki dağlara mı çıkalım? O zaman mı kulak vereceksiniz bize? O zaman mı müzakerelere başlayıp, çalıştaylar oluşturup, işçinin derdini dinleyeceksiniz? O zaman mı emek ve emekçi açılımı yapacaksınız? O zaman mı özelleştirmelerden vazgeçeceksiniz, sesimizi duyacaksınız?”

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de, “Özelleştirme kesinlikle sizin menfaatleriniz için yapılmıyor. Burada kazanılacak zafer diğer yerlere de barikat olacaktır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/santral-ozellestirmesine-karsi-zirvede-direnis_112737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!