Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saray Yavrusu gibi Valilik Binası

İzmit'te temeli 2012 yılında atılan ve 48 milyon 325 bin TL muhammen bedelle inşa ettirilmekte olan Kocaeli Valiliği Hizmet Binası Kompleksi inşaatı ilerledikçe, ortaya saray benzeri yapılar çıkmaya başladı.

yapi.com.tr
Saray Yavrusu gibi Valilik Binası

DHA'nın haberine göre, bahçe girişi ve valinin görev yapacağı yapının kapı girişleri Osmanlı'nın İstanbul'daki saray kapılarını çağrıştıran kompleksin tamamlanmasıyla kentte dağınık halde bulunan daire müdürlükleri burada toplanacak.

Muhammen bedeli 48 milyon lira

İzmit'te D-100 Karayolu'nun kenarında bulunun mevcut Vilayet Binası'nın yetersiz kalması nedeniyle şu anda Hatay Valisi olan Ercan Topaca döneminde projelendirilen yeni bina, yine D-100 Karayolu'ndan görünecek bir noktada eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün bulunduğu alanda inşa ediliyor. Toplam 38 bin 194 metrekarelik alan üzerine inşa ettirilen kompleks, Valilik Hizmet Binası, İl Müdürlükleri Hizmet Binası ve Kapalı Otopark olarak 3 bölüm halinde yaptırılıyor. İhale muhammen bedeli 48 milyon 325 bin lira olan ve ihale sözleşmesine göre bu ayın 24'ünde teslim edilmesi gereken bina henüz bu aşamaya gelmedi. Kompleksdeki çalışmaların birkaç ay daha sürebileceği, ayrıca tamamlandığında maliyetinin muhammen bedelin çok üzerine çıkacağı belirtiliyor.

İnşaat ilerledikçe mimari ortaya çıktı

Daha önce tahta perdelerle çevrili olan inşaat alanında çalışmalar ilerleyip binalar yükselmeye başladıkça, binanın mimarisinin özellikleri de ortaya çıktı. Her iki yönden bahçe girişi olan kompleksin bahçe kapı girişlerinin ihtişamı, Valilik hizmet binası girişinin yüksekliği Osmanlı'nın İstanbul'daki saray kapılarını çağrıştırıyor. Proje ile ilgili ayrıntı verilmemesine rağmen, Valilik makam odasının çok büyük ve muhteşem denilebilecek düzeyde görkemli olacağı belirtiliyor. İç donanımına da en az inşaat maliyetinin yarısı kadar harcama yapılabileceği belirtilen komplekste, Protokol girişi dışında diğer perlonelin ve vatandaşların giriş ve çıkışları için ayrı kapılar bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saray-yavrusu-gibi-valilik-binasi_126122.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!