Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sarıkamış'ta Toplu Konutlar Turizme Açılarak Alıcı Buluyor

Doğu'da birçok il ve ilçede yapılan toplu konutlar fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alıcı bulamazken, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bu yıl sonunda teslim edilmesi düşünülen Toplu konutlar turizme açılarak alıcı buluyor.

Zaman
13


oğu'da birçok il ve ilçede yapılan toplu konutlar fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alıcı bulamazken, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bu yıl sonunda teslim edilmesi düşünülen Toplu konutlar turizme açılarak alıcı buluyor.

Geçtiğimiz yıl Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanan, 19 blok üzerinde inşa edilen 304 adet konuttan şu ana kadar ancak 45'i satılabildi. Toplu konutların dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıçam Kayak Merkezi'ne yakın olması konutların turizme açılmasını sağladı. İstanbul'da turizm sektöründe çalışan iş adamı Muzaffer Ergöz'ün konutlardan toplam 64 tane (4 blok) alarak kış turizminde pansiyon amacıyla kullanacağını bildirdi.

Sarıkamış'ta Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) inşaat yapımını sürdüren SARBAY İnşaat Temsilcisi Erhan Bulut ise konutların fiyat olarak yüksek olmalarına rağmen kış turizm merkezine yakın olmasının ilgiyi artırdığını belirtti. SARBAY İnşaat Temsilcisi Bulut, valiliğin de bu konuda 120 metrekarelik 2 blok alacağını, bir bloğu da Sarıkamış Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nun istediğini söyledi. Şahıs olarak turizm amacıyla konut alanların da bulunduğuna değinen Erhan Bulut, "Batıya göç edip Sarıkamış'ta konut alan iş adamları bazen bizi arayıp inşaat hakkında bilgi alıyorlar. Şahıs olarak konut alanların çoğu hem yazlık hem de kışın kayak yapmak için konut alıyor. İlçede vatandaşlar şehir merkezine uzak diye rağbet etmediler. Bu nedenle önce konutlarda satış yapılmadı ama kayak merkezine yakın olmasını duyan birçok iş adamı hem yazlık hem de kışın kayak yapmak için konutlara müracaatta bulundu. İnşaat bitimine kadar konutların tamamının satılacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Konutların doğu ile batı arasındaki fiyatın kıyaslanmasının doğru olmadığına değinen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız ise, "Hükümetin şehirleşme için çıkartmış olduğu örnek bir çalışmadır. Sonuçta herkes kira öder gibi ev sahibi oluyor. İlçenin girişine yapılan konutlar dışardan gelenlere güzel bir imaj bıraktırıyor. Yapılan yatırımlar boşuna değil. Konutların turizme açılmasıyla konutlara olan ilgiyi artıracaktır." diye konuştu.

Konutların fiyatları hakkında bilgi veren Erhan Bulut ise, 120 metrekarelik dairelerin 52-57 bin YTL, 90 metrekarelik dairelerin 37-42 bin YTL arasında değiştiğini, en düşük taksitin 90, en fazla taksitin ise 320 YTL olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sarikamista-toplu-konutlar-turizme-acilarak-alici-buluyor_31113.html

Read Comment Section
13 Yorum Yorum Yaz
  • sarıkamışta ev kiraları ne kadar bilen var mı ? YANITLA
  • biz de tokide oturan mağdurlardanız ben en son yapılan usulsüz kömür alımından şikayetciyim neden kömür daha ucuzken alınmadı kimlerin cebine akacak aradaki fark neden? şikayetlerimiz dikkate alınmıyor muhatabımız kim rantcıları ortaya cıkaracak bir dürüst yetkili yok mu? YANITLA
  • ben sarıkamışda öğrencıyim. tokıde kalıyorum. neden bılmıyorum ama evın bazı yerlerı berbat. batıda yapılsa bu cok daha farklı olurdu mutfak ilk tasındığım gun coktu banyonun suyunu giderene kadar 3 saat gecıyo bılmıyorum ama bunlar bazı kısılerden nefret etmemızı saglıyo bılmem anlatabıldım mı? YANITLA
  • bu konutların ne zaman teslim edileceğini bilen var mı? merfadin@hotmail.com YANITLA
  • ben de ev aldım. fakat ne zaman teslim olacağı belli olmayan bir ev mi aldım anlamadım. kimse bu konuda bir bilgi vermiyor. biz aldığımızda 65.000 YTL idi şimdi yükseleceğine fiyat 57.000 YTL'ye düşmüş gibi gözüküyor. bizim sözleşmemizde 3+1 olarak gözüken konutlar 131 metre karedir.en kısa zamanda bilgi verirseniz sevinirim. YANITLA
13 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  3  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!