Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sarımsaklı Plajı’ndaki Projeye Tepki Büyüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Sarımsaklı Plajı projesine karşı çevrecilerin direnişi sürüyor. Ayvalık Tabiat Platformu'ndan yapılan açıklamada, 8 kilometre uzunluğunda 100 metre enindeki Sarımsaklı kumsalının büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

yapi.com.tr
Sarımsaklı Plajı’ndaki Projeye Tepki Büyüyor

Ayvalık Sarımsaklı Plajı için ayağa kalkan çevreciler, AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin rant projesine karşı aylardır eylem yapıyor. Turizm cenneti olarak bilinen Ayvalık Sarımsaklı’da içinde plajların da yer aldığı 230 dönüm alan Milli Emlak’tan AKP’li Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıl süreyle devredildi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Ayvalık Tabiat Platformu, Türkiye'nin en iyi ve en uzun kumsalı olarak bilinen, 8 kilometre uzunluğunda 100 metre enindeki Sarımsaklı kumsalının bugün büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ayvalık Tabiat Platformu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye'nin en iyi ve en uzun kumsalı olarak bilinen, 8 kilometre uzunluğunda 100 metre enindeki Sarımsaklı kumsalı bugün büyük bir yıkımla karşı karşıyadır. ‘Kamuya açık plaj kumsal’ olarak kayıtlı iken 2021 yılında bölge Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edilerek, mevcut plan hükümsüz kılınarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yeni imar planları yapmanın yolu açılmıştır.

Türkiye ve Ayvalık için bu kadar değerli bir alanda halka sorulmadan yapılan bu projenin amacı bellidir. Kıyı alanlarını kuralsızca tahrip eden asfalt- beton belediyeciliğinin, halkın çıkarlarını değil rantı hesapladığı aşikardır. ‘Reakrasyon Alanı’ adı altında beton dökme hakkını meşrulaştıran anlayışın, kıyıları kiralamasını, halka kapatmasını, parayla girilen yerler haline getirmesini kabul etmiyoruz…

Sadece bugün için değil, gelecek kuşaklar adına da bu projeye son verilmesini, kumsaldaki beton kaplamaların kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sarimsakli-plajindaki-projeye-tepki-buyuyor_198214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!