Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

PTT Binası Çürümeye Terk Edildi

Ayvalık'ta dünyaca ünlü plajlarıyla tanınan Sarımsaklı’nın meydanında bulunan ve kaçak yapı olduğu iddia edilen eski PTT binası, Ayvalık halkını tedirgin ediyor.

yapi.com.tr
PTT Binası Çürümeye Terk Edildi

Sarımsaklı meydanında atıl durumdaki eski PTT binası; zaman içerisinde camları ve kapıları kırılarak kullanılmaz hale geldi.

Cumhuriyet'te yer alan İHA kaynaklı habere göre; 1980 ihtilali sonrasında başlayan sıkıyönetim zamanında TSK tarafından görevlendirilen belediye başkanlığı döneminde Küçükköy Belediyesi’ne ait otopark alanına inşa edilen binanın, zemin katı PTT şubesi olarak hizmet vermeye başladı.

4 katlı binanın üst katları sosyal tesis olarak kullanılırken, iddialara göre yapım ve oturum izni olmaksızın yıllarca bu şekilde hizmet verdi.
Daha sonraki yıllarda, binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 3 yıl önce Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarımsaklı AVM’nin alt katına taşınan PTT şubesi burada hizmet vermeye başladı.

Yurttaşlar 40 yıldır hilkat garibesi olarak niteledikleri kaçak binanın bir an önce ilgililer tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildikten sonra yerine yeşil bir yaşam alanı yapılmasını istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ptt-binasi-curumeye-terk-edildi_199145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!