Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sarıyer Belediyesi Çevreci Binaya Taşınıyor

Ömerlik Mimarlık tarafından Sarıyer Belediyesi için tasarlanan yeni yapı, belediyenin bugün 17 ayrı noktada hizmet veren mekanlarını tek çatı altında toplayacak.

mimarizm.com
1 Sarıyer Belediyesi Çevreci Binaya Taşınıyor

Ömerlik Mimarlık tarafından Sarıyer Belediyesi için tasarlanan yeni yapı, belediyenin bugün 17 ayrı noktada hizmet veren mekanlarını tek çatı altında toplayacak.

Pınar Mahallesi’nde 387 ada 60 parselde, yaklaşık 8 bin metrekarelik bir taban alanına yayılan ve 76 bin metrekare kullanım alanına sahip yapı, Ömerler Mimarlık tarafından akıllı ve çevreci bir konsept üzerine odaklanılarak gerçekleştirilecek.



Ömerler Mimarlık’ın Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası projesi, 500 kişilik bir konferans salonu ile atölyeleri ve 1000 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark alanını barındıracak.

Ekibin üç blok halinde projelendirdiği binada, sürdürülebilirlik kriterleri göz önüne alınacak. Projede, yağmur suyu toplanarak kullanma suyu olarak kullanılacak. Buna ek olarak kurulacak olan “Grey Water” sistemi sayesinde, lavabolardan gelen atık sular, pisuar ve rezervuarlarda değerlendirilebilecek. Ayrıca uygulama sırasında pek çok malzeme, ekolojik özellikler taşıyacak şekilde seçilecek.

Ömerler Mimarlık Hakkında

1976 yılında Ömer Faruk Kurdak ve Ömer Lütfi Somer tarafından kurulan Ömerler Mimarlık, imza attığı projelerde estetiğin yanı sıra işlevselliğin ön plana çıktığı mimari tasarımlara odaklanıyor. 35 yıllık deneyimin ışığında hayata geçirdikleri projelerde, yapının çevresindeki tarih ve kültür ile uyum içinde olmasına özellikle dikkat ediyorlar.



Ömerler Mimarlık, şimdiye kadar Türkiye’de İstinye Park, Ak-asya Alışveriş Merkezi, Divan Otel Asya, Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu-Avm ve Otel, Miramar Alışveriş Merkezi-Otel ve Rezidans, Avrupa Konutları Halkalı, Eskişehir Alışveriş Merkezi, Suadiye Park Kompleksi, Mia Kentsel Dönüşüm Projesi, Club Med Tatil Köyü Kemer ve Kuşadası ek binalarının da arasında bulunduğu toplam 213 mimari projeye imza attı.

ETİKETLER: yeşil enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/sariyer-belediyesi-cevreci-binaya-tasiniyor_83008.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • projeniz çok güzel başkanım, ihşallah en kısa zamanda faaliyete geçirirsiniz, saygılarımla başarılarınızın devamını dilerim. eyüp karancı, ş.karahisar YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!